REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cum arată BULETINUL DE VOT pentru turul al doilea

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii îşi vor alege duminică, 16 noiembrie, preşedintele. Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt cei doi candidaţi care se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit formatul buletinului de vot care va fi folosit în turul final.

14 nov. 2014, 12:51

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primul pe buletinul de vot este candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC Victor Ponta, urmat de candidatul alianţei creştin-liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis.

Potrivit legii, în turul al doilea al alegerilor, ordinea candidaţilor pe buletinele de vot se stabileşte în funcţie de numărul voturilor obţinute la primul tur.

 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Potrivit unei decizii a BEC, pe prima pagină a buletinului de vot se imprimă două patrulatere, egale între ele, cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate, obţinute în primul tur de scrutin, de la stânga spre dreapta.

REZULTATE ALEGERI TURUL II. Victor Ponta şi Klaus Iohannis, în finală. Campania se încheie sâmbătă dimineaţa

În colţul din stânga sus al fiecărui patrulater se înscrie denumirea integrală a alianţei electorale, iar în colţul din dreapta sus se înscrie semnul electoral al alianţei.

De asemenea, în colţul din stânga jos al fiecărui patrulater se înscriu prenumele şi numele candidatului alianţei electorale respective, iar în colţul din dreapta jos se înscrie denumirea prescurtată a alianţei electorale.

REZULTATE ALEGERI TURUL II. Peste 18 milioane de alegători, aşteptaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege preşedintele ţării, în cel de-al doilea tur de scrutin. După prima confruntare electorală din 2 noiembrie, în cursa pentru Cotroceni au rămas doi candidaţi din cei 14 înscrişi iniţial în competiţia prezidenţială – candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, şi cel al Alianţei Creştin – Liberale (ACL), Klaus Iohannis. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), au drept de vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, pe 16 noiembrie, 18.305.826 persoane, scrie Agerpres.

În ţară vor fi organizate 18.550 secţii de vot, iar în Bucureşti 1.245. În sectorul 1 al Capitalei vor fi 162 de secţii, în sectorul 2 – 202, în sectorul 3 – 274, în sectorul 4 – 178, în sectorul 5 – 196, iar în sectorul 6 – 233 de secţii de votare.

În diaspora va exista acelaşi număr de secţii de votare ca şi în primul tur – 294. Un număr de 800.000 de buletine au fost trimise către secţiile de votare din străinătate.

Potrivit Executivului, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, Monitorul Oficial a tipărit 20.945.068 de buletine de vot, iar, în urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, vor fi confecţionate încă 400 de ştampile cu menţiunea ”VOTAT”, pentru secţiile de votare din diaspora.