Rihanna, numită personalitatea umanitară a anului de către Universitatea Harvard

Rihanna este cunoscută, în special, pentru cântecele sale de succes și ținutele provocatoare, dar universitatea americană Harvard a decis să-i acorde o distincție pentru o altă latură a sa, numind-o personalitatea umanitară a anului.

23 feb. 2017, 06:22
Rihanna, numită personalitatea umanitară a anului de către Universitatea Harvard

Rihanna, 29 de ani, va primi primi personal premiul, în campusul prestigioasei unități de învățământ, la 28 februarie, potrivit Agerpres.

„Datorită muncii sale caritabile, Rihanna a construit un centru de oncologie și de aplicații medicale ale radioactivității de prim ordin pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la sân la spitalul Queen Elizabeth, din Bridgetown, Barbados”, a subliniat directorul fundației Harvard, S. Allen Counter.

Cântăreața a realizat și un program menit să suporte cheltuielile universitare pentru studenții din Caraibe care pleacă să studieze în SUA. De asemenea, cântăreața susține eforturile de a le oferi fetelor un acces mai bun la educație în țările în curs de dezvoltare.

„Pentru aceste inițiative filantropice și alte acte caritabile studenții și Fundația Harvard au ales să-i acorde Rihannei titlul Personalitatea umanitară a anului 2017”, a precizat Counter.

Printre persoanele care au mai primit acest premiu se află fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, tânăra câștigătoare a premiului Nobel pentru pace din Pakistan, Malala Yousafzai sau cântărețul Lionel Richie.

Pe numele său adevărat Robyn Rihanna Fenty, cântăreața a vândut peste 200 de milioane de discuri, a câștigat opt premii Grammy și 14 dintre cântecele sale au fost pe primul loc în fruntea clasamentelor pentru cele mai bune vânzări.