Roger Federer, legenda continuă. Incredibilul elveţian s-a calificat în semifinale la Australian Open 2018

Roger Federer l-a învins cu 7-6, 6-3, 6-4 pe cehul Thomas Berdych şi s-a calificat în semifinalele Internaţionalelor de tenis ale Australiei, unde îl va întâlni pe sud-coreeanul Hyeon Chung, mai tânăr cu 15 ani. Este a 43-a semifinală de Grand Slam din cariera elveţianului, 14 dintre ele fiind consemnate chiar la Australian Open.

24 ian. 2018, 10:41
Roger Federer, legenda continuă. Incredibilul elveţian s-a calificat în semifinale la Australian Open 2018

Roger Federer are 36 de ani şi continuă să scrie istoria tenisului. Deţinător al titlului la Australian Open, el mai are doi paşi până să câştige pentru a şasea oară turneul de la Antipozi. prima oară s-a întâmplat acum 14 ani, în 2004, când îl învingea în finală pe rusul Marat Safin, acum în vârstă de 37 de ani, jucător care s-a retras însă din activitate încă din 2009.

În sfertul de finală cu Thomas Berdych, Federer a oferit o nouă lecţie de tenis şi a făcut dovada ambiţiei care l-a caracterizat întreaga carieră. În primul set a revenit de la 2-5, a salvat o minge de set la 3-5, alta la scorul de 5-6, pentru ca să-şi adjudece apoi setul la tie-break, cu 7-1.

Federer s-a calificat pentru a 14-a oară în semifinale la Australian Open, fiind de departe cel mai de succes tenisman în acest sens, devansându-i clar pe următorii clasaţi, legendarii Stefan Edberg şi Ivan Lendl, cu 8 şi, respectiv, 7semifinale. De asemenea, Roger Federer este jucătorul cu cele mai multe semifinale de Grand Slam din istorie, 43, el fiind urmat la mare distanţă de Novak Djokovic şi Jimmy Connory, cu câte 31 de semifinale.

Totodată, Roger Federer (36 ani, este cel mai vârstinc jucător care ajunge într-o semifinală de turneu de Grand Slam după Jimmy Connors (38 ani), în 1991, la US Open.