România-Danemarca, s-a stabilit arbitrul. Cu el la centru, CFR Cluj şi-a dat două autogoluri într-un meci de Liga Campionilor

România-Danemarca. Englezul Martin Atkinson (45 ani) va arbitra de la centru meciul dintre România și Danemarca, programat duminică, 26 martie, ora 21:45.

RomaniaTV.net
20 mart. 2017, 11:04
România-Danemarca, s-a stabilit arbitrul. Cu el la centru, CFR Cluj şi-a dat două autogoluri într-un meci de Liga Campionilor

Martin Atkinson este un arbitru cu o vastă experiență, aflându-se pe lista FIFA încă din 2006. Recent el a condus returul dintre Borussia Dortmund şi Benfica Lisabona, din optimile Ligii Campionilor, câştigat de nemţi cu scorul de 4-0. De asemenea, la mijlocul lunii februarie a fost delegat la meciul Hapoel Beer Sheva-Beşiktaş Istanbul (1-3), din 16-imile Ligii Europa. În actualele preliminarii pentru CM 2018 a mai arbitrat un singur meci, Belgia – Bosnia-Herţegovina 4-0.

Martin Atkinson a mai arbitrat o singură dată o echipă românească, pe CFR Cluj, în grupele UEFA Champions League. Pe 19 octombrie 2010, ardelenii au jucat cu Bayern Munchen, pe Allianz Arena. Ei au marcat atunci de patru ori, însă două goluri au fost în poarta proprie, astfel că nemţii au câştigat partida cu scorul de 3-2.

În urmă cu aproximativ trei ani, pe 14 octombrie 2014, arbitrul a fost nevoit să abandoneze meciul dintre Serbia și Albania, contând pentru preliminariile EURO 2016, din cauza violențelor iscate de fanii celor două reprezentative.