ROMÂNIA-FINLANDA 1-1, reacţia presei internaţionale. Nordicii acuză dur arbitrajul

Naţionala de fotbal a României a obţinut un egal chinuit cu Finlanda, scor 1-1, dar la scorul de 1-0 pentru oaspeţii scandinavii au avut un penalty clar ca lumina zilei, pe care însă arbitrul scoţian al întâlnirii a refuzat să îl acorde.

09 oct. 2015, 07:24
ROMÂNIA-FINLANDA 1-1, reacţia presei internaţionale. Nordicii acuză dur arbitrajul

EURO 2016. „Golul târziu al lui Ovidiu Hoban a încheiat o lungă perioadă stearpă a României și i-a garantat locul la baraj în Grupa F, în timp ce speranțele Finlandei pentru Euro 2016 s-au spulberat”, a notat siteul oficial UEFA.

Citeşte şi EURO 2016. Ce şanse mai are România. Toate calculele, ne putem califica chiar dacă pierdem în Feroe

Maghiarii de la Nemzeti Sport, citaţi de Dolce Sport, au remarcat jocul foarte bun al României din prima repriză.

„România a început irezistibil meciul, cu o şansă a lui Keseru, dar ocazia a fost irosită. În primul sfert de oră, Finlanda a tinut piept Romaniei, iar aceasta a fost poate cel mai liniştit moment al partidei. Chiar dacă romanii au avut mai mult posesia, încercarile lor au fost sortite eşecului, fie din cauza lipsei de concentrare, fie din cauza lui Hradecký, care și-a salvat de câteva ori echipa.

Repriza a doua a fost un cosmar pentru gazde. Au fost atacati mai mult si au continuat sa iroseasca ocazii mari. Ce nu a intrat de o parte, a intrat la poarta cealalta. Poate la primul atac decent, Finlanda a incheiat cu gol. In rest, atacurile romanilor in fata Finlandei au fost mai degraba neindemanatice, dar in ultimul minut au gasit un gol care le-a salvat un punct si le mentine vii sperantele de calificare„, a scris Nemzeti Sport.

Citeşte şi Naţionala României, ruşine istorică. Tricolorii au bătut un record trist, vechi de 67 de ani

Cum era de așteptat, presa finlandeză a pus accent pe faza penalty-ului,din minutul 70.

Arbitrul partidei s-a păcălit foarte grav. Scăpat spre poartă, Teemu Pukki a fost doborât de la spate, într-o situație clară ca lumina zilei, dar echipa gazdă a scăpat de penalty și eliminare„, a scris Yle.

Bufnitele’ ar fi avut nevoie de o victorie pentru a pastra sanse de calificare. Finlanda a trecut in avantaj in minutu 67 datorita lui Joel Pohjanpalo, dar restul meciului a decurs asa cum s-a intamplat de atatea ori in istoria fotbalului finlandez. Dezamagirea a fost completata de faptul ca arbitrul nu a fluierat un penalty clar la scorul de 1-0„, a notat publicația Verko-Karjaineen.