România va semna Pactul European pentru inteligenţa artificială. Suntem printre ultimii din UE care aderă la el

Publicat: Marţi, 24 Aprilie 2018 17:21 // Actualizat: Marţi, 24 Aprilie 2018 17:21 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a adoptat, marţi, un memorandum privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de către Comisia Europeană pentru dezvoltarea noilor tehnologii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"În şedinţa de Guvern de astăzi, a fost adoptat un memorandum privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de către Comisia Europeană pentru dezvoltarea noilor tehnologii, anume cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale, lansarea radarului privind inovarea şi dezvoltarea tehnologiei blockchain la nivel european", a declarat Nelu Barbu la Palatul Victoria.

România susţine iniţiativele lansate în contextul strategiei privind piaţa unică digitală, dat fiind că acestea "vor reduce barierele, vor îmbunătăţi accesul la servicii pentru toţi cetăţenii şi vor crea stimulente pentru investiţii şi inovare nu numai în domeniul telecomunicaţiilor, ci în toate sectoarele economice şi industriale", potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului.

"Aceste noi tehnologii (...) se completează şi generează efecte multiple în diverse sectoare, cum ar fi serviciile publice, în care în viitor se va folosi tehnologia blockchain. În ceea ce priveşte inteligenţa artificială, aceasta este esenţială pentru o viitoare creştere economică şi a productivităţii europene", a spus Nelu Barbu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că se estimează că piaţa roboţilor şi a soluţiilor de inteligenţă artificială va creşte cu 142 de miliarde de euro până în anul 2020.

"Evident, acest domeniu poate genera beneficii concrete în utilizarea eficientă a energiei, în utilizarea eficientă a apei, utilizarea redusă a pesticidelor în exploatările agricole, creşterea nivelului de precizie în chirurgie sau oferirea de asistenţă în situaţii periculoase sau dezastre naturale", a mai afirmat Nelu Barbu.

Pe 10 aprilie, 24 de state membre ale Uniunii Europene şi Norvegia au semnat la Bruxelles o declaraţie de cooperare în domeniul Inteligenţei Artificiale (AI), în încercarea de a ţine pasul cu investitţile făcute de SUA şi China. Romania, Cipru, Croaţia şi Grecia sunt singurele state UE care nu au semnat Pactul.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inteligenţă artificială nelu barbu piaţa roboţilor sedinta de guvern
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H