Românii, cei mai mari infractori de la Londra

Potrivit unei statistici pe 2015, conaţionalii noştri sunt fruntaşi la numărul de infracţiuni comise în capitala britanică, dar şi la numărul de condamnări. Numai anul trecut, aproape 1900 de români au fost trimişi după gratii, un sfert din numărul total de străini condamnaţi.

03 mart. 2016, 13:27
Românii, cei mai mari infractori de la Londra

Cele mai frecvente infracţiuni pentru care românii din Marea Britanie ajung după gratii sunt furturile. Fie că sunt din magazine, din bancomate sau la evenimente publice, românii dau dovadă de ingeniozitate. Un exemplu este un bărbat care s-a travestit în timp ce jefuia împreună cu nişte prieteni mai multe magazine de bijuterii.

Patru români au ajuns după gratii, după ce, în urmă cu doi ani, la lansarea peliculei „Lupul de pe Wall Street”. Au furat zeci de telefoane de la fanii care aşteptau să dea mâna cu Leonardo DiCaprio.

Potrivit Agerpres, preferatele românilor sunt, totuşi, bancomatele, spun poliţiştii britanici. 9 din 10 infracţiuni la bancomatele din Regatul Unit sunt comise de ROMÂNI.

Unii infractori români chiar dau lecţii pe Internet despre „cum să furi cu talent” în supermarketurile britanice.

Iar dacă unii scapă neprinşi, alţii dansează când poliţiştii le pun cătuşele.

În ultimii ani, în Regatul Unit, au ajuns mii de români. Unii, fără să spună cu ce se ocupă, se laudă pe reţelele sociale cu sute sau chiar mii de lire sterline. Un exemplu este Petre Crăete, zis şi „Ţăranul cu Masserati”.

Alţii se laudă cu maşini de lux, ale căror nume nu ştiu să le pronunţe.