Cât muncesc românii pentru a putea cumpăra un kilogram de piept de pui. TOP EUROPA

Carnea de pui este cea mai consumată în România, mai ales datorită preţului său. Chiar dacă este cea mai ieftină carne, românii trebuie să muncească mult mai mult decât alţi europeni pentru a şi-o permite.

24 iul. 2014, 07:59
Cât muncesc românii pentru a putea cumpăra un kilogram de piept de pui. TOP EUROPA

Un român plătit cu salariul minim pe economie trebuie să muncească aproximativ trei ore şi jumătate pentru a-şi permite un kilogram de piept de pui, potrivit datelor Eurostat, scrie ziarulring.ro. Astfel, românii se află la coada clasamentului într-un top al europenilor care trebuie să muncească cel mai puţin pentru a-şi permite acest produs.

Citeşte şi Îţi place ŞAORMA? Vei renunţa la ea după ce vezi cum se presează CARNEA DE PUI. FOTO

Ţara noastră este întrecută doar de Bulgaria. Acolo, o persoană plătită cu salariul minim trebuie să muncească puţin peste cinci ore şi jumătate pentru a-şi permite să cumpere aceeaşi cantitate de carne de pui. Într-o altă ţară din Uniunea Europeană, un angajat plătit cu salariul minim trebuie să muncească puţin mai mult de trei ore pentru a putea cumpăra aceeaşi cantitate. Este vorba despre Cehia, unde un salariat îşi poate permite să cumpere acest produs după trei ore şi zece minute de muncă.

În restul statelor europene, un angajat trebuie să muncească mult mai puţin pentru a-şi putea cumpăra un kilogram de piept de pui. Olandezii sunt cei care trebuie să lucreze cel mai puţin, aproximativ 55 de minute. Ei sunt urmaţi de belgieni şi de luxemburghezi. Cetăţenii celor două state trebuie să lucreze aproximativ o oră şi un sfert pentru a-şi putea cumpăra un kilogram de piept de pui.