Românii ar putea fi expulzaţi după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Vești proaste vin de la Londra, după eșecul unui Brexit echitabil atât pentru Marea Britanie cât și UE. Astfel, românii și alţi migranți vor avea foarte mult de suferit şi pot chiar să fie expulzaţi.

17 dec. 2018, 19:26
Românii ar putea fi expulzaţi după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Autorităţile de la Londra se pregătesc să facă publice, în această săptămână condiţiile în care cetăţenii UE vor mai putea lucra în Marea Britanie, după Brexit, scrie presa din Regat. Migranţii din UE care vor dori să se angajeze în Marea Britanie, după ce Regatul părăseşte oficial blocul comunitar, trebuie să câştige cel puţin 30.000 de lire sterline pe an, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Astfel, muncitorii calificaţi vor trebui să obţină în Marea Britanie un job pentru care să fie plătiţi cu cel puţin salariul minim, înainte de a li se permite accesul în Marea Britanie, pe baza unei vize cu o valabilitate de cinci ani.

Citeşte şi Deputaţii britanici supun la vot acordul pentru Brexit

Pe de altă parte, accesul muncitorilor necalificaţi în Regat se va face pe baza unei vize “temporare”, cu valabilitate de maximum un an, atât timp cât aceştia au un job. Odată ce această viză expiră, muncitorii necalificaţi vor fi obligaţi să părăsească Marea Britanie şi se vor putea întoarce abia peste un an.

De asemenea, după Brexit, migranţii nu-şi vor mai putea aduce toată familia pentru a primi rezidenţă. În prezent, cetăţenii UE pot aplica pentru paşaport britanic după cinci ani de rezidenţă în Marea Britanie.