Romprest, în plină acţiune de deszăpezire în sectoarele 1 şi 5

Publicat: Miercuri, 11 Ianuarie 2017 18:06 // Actualizat: Miercuri, 11 Ianuarie 2017 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Pe arterele principale ale sectoarelor 1 şi 5 din Capitală se circulă în condiţii normale de iarnă, în acest moment acestea fiind deszăpezite până la carosabil de către cele 110 utilaje Romprest. La nivelul străzilor secundare din cele două sectoare, acţiunea de deszăpezire este în continuă desfăşurare.

Aproximativ 300 de muncitori acţionează 24 de ore din 24 în vederea îndepărtării manuale a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile RATB, refugii RATB, căi de acces în instituţiile publice etc. Numărul personalului va fi suplimentat, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo.

Compania Romprest intervine cu 110 utilaje, abrollkippere, auto-cisterne, unimog-uri echipate cu tot ce este necesar pentru o deszăpezire promptă şi eficientă a domeniului public, utilajele fiind dotate cu sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operaţiunii de deszăpezire.

Materialul antiderapant împrăştiat de Romprest în ultimele 24 de ore în cele două sectoare este de 3.000 tone sare şi aproximativ 1.300 tone clorură de calciu.

Acţiunea de deszăpezire organizată de Romprest va continua pe tot parcursul nopţii. Echipele de deszăpezire Romprest vor acţiona pe toate străzile secundare, dar şi pe marile bulevarde dacă va continua să ningă abundent.

Tot în această noapte se vor împrăştia materiale antiderapante pentru combaterea poleiului pe toate cele 1164 (U1 456 + 708 U2) de străzi şi tronsoane ale sectorului 1 şi peste cele 874 (105U1+769U2) de străzi şi tronsoane de străzi ale sectorului 5.

La nivelul sectorului 1 au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureştii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

La nivelul sectorului 5 se înregistrează următoarele puncte fixe: Piaţa Constituţiei, Academia Militară, Ferentari & Pieptănari, Alexandria & Bucuresşti – Măgurele, Sebastian & 13 Septembrie, Antiaeriană & Petre Ispirescu, Peleaga, Sabinelor.

Informaţii utile

Gradele de urgenţă
Conform legislaţiei în vigoare, intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următorul program:

Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maximum 4 ore de la încetarea lor.
De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maximum 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgenţa 1, în maximum 8 ore de la încetarea intemperiilor. În cazul ninsorilor abundente, sau cu o durată mai mare de 12 ore, se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor pe care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri etc.

Pentru combaterea poleiului sunt aplicate tratamente preventive, în maximum 2 ore de la avertizarea meteorologică, începând cu rampele, podurile şi pasajele rutiere, urmate de celelalte artere cu trafic auto.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti deszăpezire Romprest zăpadă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H