Rovana Plumb atrage atenţia: Iohannis va tăia pensiile!

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, avertizează că o eventuală câștigare a cursei prezidențiale de către Iohannis și revenirea PDL la guvernare va duce la tăierea pensiilor. Rovana Plumb arată că măsurile electorale anunțate de Iohannis nu pot fi susținute decât prin noi tăieri.

13 oct. 2014, 09:52
Rovana Plumb atrage atenţia: Iohannis va tăia pensiile!

„Sunt foarte îngrijorată de intențiile domului Iohannis privind situația pensionarilor sau chiar a salariaților. Eu nu am uitat de faptul că, în 2010, partenerii domnului Iohannis de astazi taiau salarii si pensii si traumatizau milioane de oameni cu deciziile lor. A fost nevoie de ani de zile de reparatii pentru a incerca sa indreptam din raul facut. Acum vad, din nou, aceleasi intentii la cei din PDL si la domnul Iohannis – pentru ca doar astfel pot sa sustina programul prezidential pe care l-au propus” a declarat astăzi Rovana Plumb.

„Am văzut programul domnului Iohannis. Din analiza noastră, dacă acesta s-ar aplica din 2015, ar fi nevoie de peste 6 miliarde de euro suplimentari! Acesti bani nu pot veni decat din noi datorii si din taieri de pensii si salarii! Lumea trebuie sa stie acest lucru!” a mai adăugat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a declarat mai afirmat că „noi (Guvernul Ponta – n.r) am reusit sa reparam o parte din taierile de venituri facute de catre echipa care il inconjoara azi pe Klaus Iohannis – am majorat pensiile in 2013 si in 2014, si le vom majora din nou in 2015. (…) Nu s-a facut suficient, dar drumul este cel corect.”

„Romanii trebuie sa stie insa ca raul se poate intoarce, sub alte chipuri. Cine a taiat o data pensiile, le va taia din nou! De aceea, trebuie facuta o schimbare pana la capat, pentru a nu permite niciodata ca acest lucru sa se intample. Ca social-democrata, eu ii asigur pe pensionari ca noi le vom fi si in continuare alaturi. Si le cer sa fie foarte atenti in continuare, pentru ca in spatele unor programe si promisiuni, se ascunde o mare, imensa, amenintare – aceea ca PDL si Klaus Iohannis sa taie, din nou, pensiile romanilor!” a încheiat ministrul Muncii.