Roxana Wring îi transmite primarului Capitalei să respecte legea: Dacă nu vrea sau nu poate, să îşi prezinte demisia

Consilierul general USR Roxana Wring îi transmite primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să respecte legea în ceea ce priveşte companiile municipale, "iar dacă nu vrea sau nu poate, atunci să îşi prezinte demisia".

RomaniaTV.net
27 nov. 2018, 15:37
Roxana Wring îi transmite primarului Capitalei să respecte legea: Dacă nu vrea sau nu poate, să îşi prezinte demisia

Roxana Wring susţine că declaraţiile de marţi ale edilului general „sunt o minciună de la un cap la altul, la fel cum este întregul său mandat de până acum”.

„Primarul Capitalei încearcă să mute discuţia de la decizia instanţei, la tot felul de poveşti fabricate în vilele din Voluntari. Adevărul este unul singur: Curtea de Apel a hotărât că actele de înfiinţare a companiilor sunt ilegale, iar primarul trebuie să respecte această decizie. Gabriela Firea minte cu neruşinare când spune că în spatele USR s-ar afla vreun interes ocult. Dacă are probe în acest sens, să meargă de urgenţă la Parchet. Iar dacă nu are, atunci să aibă decenţa să tacă”, afirmă Roxana Wring într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit consilierului general USR, „o altă minciună pe care a spus-o Gabriela Firea este că Uniunea Salvaţi România ar fi votat bugetele companiilor”.

„Fals! Sunt zeci, dacă nu sute, de declaraţii din partea mea şi a colegilor mei în care criticăm dur toate împrumuturile şi majorările de capital. Consilierii USR au votat de fiecare dată împotriva alocării de bani către companii. Am spus că este risipă, că aceste companii toacă bani şi că este foarte greşit să dai peste jumătate de miliard de euro pe mâna unor decidenţi care nu s-au lămurit nici măcar ce obiect de activitate au”, arată Roxana Wring.

De asemenea, consilierul general USR indică faptul că Firea „încearcă să insinueze că printre companiile vizate de decizia instanţei s-ar număra şi STB (RATB)”.

„Niciodată nu a fost vorba despre RATB. Acţiunea în instanţă vizează doar companiile înfiinţate peste noapte de Gabriela Firea pentru a devaliza bugetul Capitalei şi pentru a-şi recompensa prietenii cu posturi călduţe şi salarii colosale”, subliniază Wring.

În acest context, consilierul general o invită pe Firea să respecte legea. „Iar dacă nu vrea sau nu poate, atunci să îşi prezinte demisia. I-a minţit destul pe bucureşteni, nu este cazul să continue în aceeaşi manieră. De fapt, nu este cazul să continue deloc”, punctează Roxana Wring.

”PS: Și încă un lucru absolut incredibil. Am citit că Primăria Capitalei îi acuză voalat pe judecătorii Curții de Apel de abuz în serviciu. A ajuns Aurelian Bădulescu, avocatul lui Gigi Becali și responsabilul cu gălăgia din CGMB, să dea lecții de morală magistraților”, a mai scris Roxana Wring.

Companiile municipale din Bucureşti sunt absolut legale, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a afirmat că acestea funcţionează pe legislaţia în vigoare care nu a fost abrogată.

Citește și: Gabriela Firea: Companiile municipale din Bucureşti sunt funcţionale şi absolut legale