Rugăciune colectivă pentru Gabriel Cotabiţă. Artistul este în comă de 11 zile

Momente impresionante la capela Spitalului Floreasca, unde Gabriel Cotabiţă este în comă de 11 zile. Preoţii din lăcaşul de cult al spitalului au ţinut o slujbă specială pentru artist, dar şi pentru ceilalţi pacienţi aflaţi în stare critică. Cei care vor să se roage pentru artist au pe pagina de Facebook o rugăciune.

RomaniaTV.net
18 mai 2015, 15:08
Rugăciune colectivă pentru Gabriel Cotabiţă. Artistul este în comă de 11 zile

Gabriel Cotabiţă a fost internat vineri la secţia de Terapie Intensivă de la „Floreasca”, după ce a căzut la pământ inconştient în sala de fitness a unui hotel din Capitală. Starea de sănătate a îndrăgitului cântăreţ este în continuare critică.

Pe pagina creata pe Facebook pentru sprijinirea familiei a fost publicata o rugaciune ce poate fi rostita pentru Gabriel Cotabita.

„Preaputernice şi slăvite Doamne Iisuse Hristoase,Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rugăm să primeşti smerita noastră nevoinţă şi această mică rugăciune a noastră pentru robul Tău Gabriel-Emil.

Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rugăm, îndură-te de robul Tău Gabriel-Emil, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii.

Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor.Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei.

Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Indură-Te de el, Stăpane, pentru rugăciunile Maicii Tale si ale tuturor sfinţilor Tăi acum si pururea si în vecii vecilor Amin!”.

Desi au existat numeroase speculatii privind starea de sanatate, dar si diagnosticul lui Gabriel Cotabita, se pare ca, momentan, problemele artistului nu sunt la inima, asa cum s-a spus initial, ci la creier. Tocmai de aceea, medicii il supun zilnic unor teste pentru a-i verifica stimulii, iar vestile pot fi considerate unele imbucuratoare.

„Practic, acum e in aceeasi stare ca Michael Schumacher. Ii testeaza zilnic creierul si, pana acum, a miscat capul de cateva ori si a tusit. Cam atat, la ceilalti stimuli nu a raspuns. Familia lui este daramata, dar optimista. Fetele sunt convinse ca va fi bine, pana la urma. Se pare ca si-au gasit puterea ca sa gestioneze bine aceasta situatie”, a povestit o sursa din preajma solistului.

CITEŞTE ŞI Fiica lui Gabriel Cotabiţă rupe tăcerea: „Mesajul acesta vine ca urmare a speculaţiilor din ultimele zile”

Vinerea trecuta, Gabriel Cotabita a suferit un stop cardio-respirator in timp ce se afla la sala de forta, iar echipajul SMURD ajuns in patru minute la fata locului, l-a resuscitat pe artist timp de patru minute. Mai apoi, el a fost dus la spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost stabilizat. In urma unor investigatii amanuntite, doctorii au dat familiei o veste teribila.

Pacientul se afla internat in momentul de fata in Sectia de Terapie Intensiva fiind in status post stop cardio-respirator resuscitat si necesitand masuri specifice de terapie intensiva, inclusiv ventilatie mecanica. Starea pacientului este grava, dar stabila;

Investigatiile complexe de la internare pana la momentul de fata indica drept cauza cea mai probabila a stopului cardio-respirator o tulburare severa de ritm cardiac (produs in contextul unor afectiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral;

Pacientul se afla sub ingrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care il evalueaza permanent, in functie de starea pacientului urmand sa se ia in discutie alte eventuale investigatii. Precizam inca o data faptul ca starea pacientului este stabila„, se arată într-un comunicat oficial de la Spitalul Floreasca.

Ultimul RMN facut de Cotabita a fost analizat si de catre cel mai cunoscut neurochirug, Vlad Ciurea, cel care nu crede prea mult in sansele de supravietuire ale artistului.