S-a AFLAT care este MEDICAMENTUL cu care se tratează EBOLA

Echipa de medici care îl îngrijeşte pe Rick Sacra, medicul infectat cu Ebola internat la un spital din Omaha în Nebraska (SUA), a confirmat marţi că a utilizat medicamentul experimental TKM-Ebola pentru tratarea pacientului, relatează EFE, citată de Agerpres.

23 sept. 2014, 11:26

A fost dezvăluit numele medicamentului experimental folosit în SUA împotriva Ebola. „Suntem mulţumiţi că TKM-Ebola era disponibil pentru tratarea doctorului Sacra”, a declarat Phil Smith, şeful unităţii speciale de la Centrul Medical din Nebraska în care pacientul este supus de două săptămâni acestui tratament.

Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor (FDA) a autorizat recent utilizarea acestui medicament produs de corporaţia farmaceutică Tekmira, care împiedică replicarea virusului în corp. „Deşi FDA a dispus recent ca Tekmira să furnizeze TKM-Ebola pentru a trata pacienţii infectaţi cu virusul ebola (…) există cantităţi limitate”, a spus Smith., relatează Agerpres.

În afară de TKM-Ebola, Sacra a primit recent o transfuzie cu sânge de la Kent Brantly, celălalt pacient care se recuperează de această boală cu rate înalte de mortalitate.

Citeşte şi Epidemia de EBOLA poate să schimbe istoria la fel de mult ca orice ciumă. Iată ADEVĂRUL despre boală

Medicul Kent Brantly, 33 de ani, şi infirmiera Nancy Writebol, 59 de ani, amândoi misionari, care au contractat virusul în timp ce lucrau într-un centru medical din Liberia, au fost trataţi cu serul experimental ZMapp, care nu mai fusese niciodată folosit pe oameni.