S-a deschis dosar penal în cazul incendiului de la fabrica de uleiuri din Orăştie VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie a deschis un dosar penal în cazul incendiului de marți, de la fabrica de uleiuri esențiale din municipiu, soldat cu rănirea a cinci persoane, dintre care una în stare gravă, pagube materiale și poluarea mediului înconjurător.

14 sept. 2017, 13:57
S-a deschis dosar penal în cazul incendiului de la fabrica de uleiuri din Orăştie VIDEO

Dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie vizează cercetarea infracțiunilor de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, se arată într-un răspuns transmis de procurori, potrivit Agerpres.

„Până în prezent nu sunt persoane care să fi dobândit calitatea de suspect”, a precizat prim-procurorul Marilena Claudia Ionescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie.

Un tânăr de 27 de ani a suferit arsuri de gradele trei și patru în incendiul care a avut loc marți seara la fabrica de uleiuri esențiale din municipiul Orăștie, el fiind internat la o clinică din Timișoara. Alte patru persoane au fost intoxicate cu fum, dar starea lor de sănătate nu este în pericol.

Flăcările s-au manifestat violent pe aproximativ 5.000 de metri pătrați ai platformei industriale din localitate. Incendiul a fost lichidat de pompieri după aproximativ 20 de ore de luptă cu flăcările.

În operațiuni au fost implicați 50 de pompieri hunedoreni, precum și din județele Alba, Sibiu, Timiș și Gorj, ce au intervenit cu 12 autospeciale cu apă și spumă. Echipele de pompieri vor supraveghea în continuare zona incendiată pentru eliminarea oricărei posibilități de reinițiere a arderii.

Citeşte şi Incendiu la o fabrică de vopseluri din Hunedoara: cinci răniţi. Miercuri dimineaţă, flăcările încă ardeau UPDATE. VIDEO