S-au săturat de viaţa la oraş. Oamenii din Căzăneşti au vrut să transforme oraşul în comună VIDEO

Sătui să plătească impozite ca la oraş, fără a avea şi facilităţile urbane, locuitorii din Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, au votat ca localitatea lor să redevină comună. Referendumul nu a fost însă validat din cauza absenteismului. Potrivit România TV, la urne s-a prezentat doar 44% din populaţia cu drept de vot.

30 iun. 2014, 10:45
S-au săturat de viaţa la oraş. Oamenii din Căzăneşti au vrut să transforme oraşul în comună VIDEO

Locuitorii din oraşul Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, sunt nemulţumiţi că din 2004, de când localitatea lor a devenit oraş, nu a existat nicio schimbare. În consecinţă, au cerut autorităţilor locale organizarea unui referenudum pentru ca localitatea lor să redevină comună. „Un spital ca lumea să avem şi noi aici, ceva condiţii… Trezoreria a dus-o la Slobozia, liceul s-a desfiinţat, ce oraş e ăsta?!„, se plâng oamenii.

O parte dintre localnici şi-ar dori însă să rămână orăşeni. „Aş vrea oraş, dar să fie şi condiţiile de oraş. Să fie canalizări, să poţi să faci o baie, să poţi să mergi pe stradă, ca dacă pleci cu pantofi Îţi rupi picioarele„, a declarat un localnic, pentru România TV.

Este pentru a doua oară în ultimii 4 ani când, la iniţiativa locuitorilor, se organizează un referendum pentru transformarea localităţii din oraş în comună, dar nici acum nu s-a putut reveni la situaţia de dinainte de 2004.