„Să fie frumos, de firmă şi stabil”. Atât? Scaunele de masă pentru bebe şi cum să le alegeţi

Bebe a implinit 6 luni? Atunci pe locuri, fiti gata si spuneti start diversificarii alimentatiei! Tot atunci, parintii trebuie sa stie ca e rost de cautat prin magazine si in mediul online scaune de masa pentru cel mic. Unul isi va face aparitia mandru in bucataria lor. Dar atunci cand exista atat de multe scaune de masa pentru bebe, pe care il aleg parintii si de ce?

30 mart. 2016, 19:34
„Să fie frumos, de firmă şi stabil”. Atât? Scaunele de masă pentru bebe şi cum să le alegeţi

Care sunt lucrurile pe care mamica si taticul trebuie sa le ia in considerare atunci cand cauta printre multimea de scaune de masa pentru bebe?

Din povestile parintilor, cei care au trecut prin fiecare etapa in parte, inclusiv cea a cautarii si gasirii unui scaun de masa pentru bebe, atunci cand acestia s-au gasit fata in fata cu decizia de a alege dintre multimea de scaune de masa pentru cel mic, initial au luat doar 3 lucruri in considerare: sa fie sigur, sa fie frumos, sa fie de firma. Sunt lucrurile la care se gandesc si mamicile, dar si taticii care dau scroll minute in sir pe site-urile de specialitate si vad in fata ochilor numai scaune de masa pentru bebe.

Totusi, iata cateva lucruri care ii vor ajuta pe parintii unui bebe de 6 luni sa aleaga din multimea de scaune de masa pentru bebe:
Trebuie sa fie stabil si sigur, cu centura de siguranta in cinci puncte, sa fie bine construit si sa nu se darame la cea mai mica agitatie a celui mic in el. Pentru ca, sa fim sinceri, bebelusii au energie multa, mai ales la masa. Sfat pentru parinti: incercati singuri cateva scaune de masa care va plac, vedeti daca rezista la zgaltaiala. Daca da, inseamna ca indeplineste cea mai importanta conditie.

Trebuie sa fie usor de folosit, sa se desfaca rapid, sa se stranga la fel de repede.

Trebuie sa nu ocupe mult loc pentru ca, sa fim sinceri, majoritatea dintre noi nu isi permit sa ocupe mult spatiu in bucatarie cu unul dintre scaunele de masa pentru bebe, oricat de interesante ar fi ele. Ideale sunt masa pentru bebe care se pot plia usor si se pot aseza dupa usa, dupa masa, dupa dulap.

Trebuie sa fie comod pentru cel mic, altfel ora mesei nu va fi deloc una usoara pentru parinti. Spatarul unui scaun de masa pentru bebe trebuie sa fie reglabil, iar materialul cu care este captusit sa fie moale si comod pentru spate, dar sa aiba si suport pentru picioare.

Trebuie sa fie usor de curatat. Fiti atenti la astfel de scaune de masa, pentru ca este la fel de importanta precum conditia de stabilitate si de siguranta. Husa trebuie sa se scoata usor si sa se poata spala cu totul, iar picioarele si tava trebuie sa fie si ele usor de curatat. De ce? Parintii celor mici stiu ce inseamna ora mesei si cat de mult se distreaza ei cu mancare.

In ceea ce priveste culorile, acest aspect ramane la latitudinea oricarui parinti. Ce mai trebuie ei sa stie este ca exista o gramada de tipuri de scaune de masa pentru bebe: scaune de masa standard, scaune de masa care se prind de scaunul obisnuit, scaune de masa care se ataseaza la masa (le puteti lua peste tot si atasa la orice masa, fiind ideal pentru vacante) si scaune de masa multifunctionale (se pot transforma in scaun si si in masuta in doar cateva miscari).

Aveti cateva scaune de masa pentru bebe favorite? V-am spus ca Noriel are in oferta masa pentru bebe care indeplinesc toate conditiile enumerate mai sus, la preturi excelente si colorate, pe gustul tuturor? Acum ca stiti ce cautati, stiti si unde sa cautati. Pentru ca Noriel pune pe primul loc dezvoltarea sanatoasa a lui bebe si linistea parintilor. Intotdeauna.