PROIECT: Salariile medicilor vor creşte cu 25% pe an, de la 1 ianuarie 2017

Doi deputaţi PSD, fostul ministrul al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi Corneliu-Florin Buicu, au iniţiat un proiect de lege prin care vor creşterea anuală cu 25% a salariilor medicilor din sistemul sanitar public, vreme de patru ani, cu începere de la 1 ianuarie 2017.

15 apr. 2016, 10:58
PROIECT: Salariile medicilor vor creşte cu 25% pe an, de la 1 ianuarie 2017

Fostul ministrul al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi Corneliu-Florin Buicu au iniţiat un proiect de lege care vizează creşterea anuală a salariilor medicilor din sistemul sanitar public cu 25%, vreme de patru ani, cu începere de la 1 ianuarie 2017.

Sumele necesare creşterii salariale vor fi asigurate prin transferuri de la bugetul de stat, se arată în proiectul de lege.

Efortul financiar bugetar, necesar implementării prevederilor proiectului de lege se ridică la circa 750 de milioane lei anual, a declarat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

Creşterea salarială anuală de 25% vizează tot personalul medical din sistemul sanitar public. Fostul ministru al Sănătăţii ne-a mai spus că ar putea beneficia de această creştere şi medicii de familie. Medicii de familie nu sunt bugetari, ci funcţionează ca persoane fizice cu profesii liberale.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET

Citeşte şi Sindicaliştii din sănătate vor o nouă lege a sănătăţii: Săptămâna viitoare vom reîncepe protestele