Salonul Auto de la Paris: noul Renault Espace VIDEO

După Twingo la Geneva, încă un model Renault atrage toate privirile la un salon auto. La Paris, starul este a cincea generaţie a monovolumului Espace.

RomaniaTV.net
07 oct. 2014, 13:02

Noul Renault Espace nu mai are nimic în comun cu modelul pe care îl înlocuieşte. Adio look de monovolum pătrăţos, Espace V pare mai mult un crossover. Laurens Van den Acker, responsabil cu designul în cadrul grupului Renault, a desenat acest model plecând de la zero, fără să păstreze vreo legătură cu trecutul.

Ceva totuşi a rămas: noul Espace este un vehicul familial prin excelenţă. Ampatamentul de 2.88 metri promite un spaţiu generos, fără griji pentru pasageri, care vor profita de asemenea şi de scaune individuale de dimensiuni generoase. Volumul portbagajului este de 660 litri, în configuraţie cu 5 locuri, şi poate ajunge până la 2040 litri. Scaunele pot fi rabatate electric, de la un panou de comandă amplasat în portbagaj.

Renault renunţă şi la amplasarea centrală a instrumentelor de bord, întorcându-se la un format clasic…cu aspect hi-tech. Atrag atenţia ecranul enorm al centralei multimedia R-Link şi selectorul cutiei de viteze, asemănător manşei unui avion.

Mai uşor cu 250 kilograme decât modelul precedent, noul Renault Espace va fi disponibil cu 3 motorizări: două diesel (de 130 CP şi 160 CP) şi un turbo pe benzină, TCe, de 200 CP. Clienţii vor putea opta şi pentru sistemul 4Control (4 roţi direcţionale), inaugurat pe Laguna. Momentan Renault nu a anunţat preţurile pentru noua generaţie Espace, iar debutul comercializării este prevăzut pentru începutul lui 2015.