Scad tarifele pentru coplată cu până la 50%. Vezi aici noile preţuri

Vom plăti mai puţin la medic. Potrivit unei Hotărâri de Guvern privind introducerea coplăţii, nivelul acestei taxe va scădea semnificativ de luna viitoare. Noile modificări sunt afişate pe pagina oficială a Ministerului Sănătăţii.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 10:05
Scad tarifele pentru coplată cu până la 50%. Vezi aici noile preţuri

Tarifele pentru coplată au scăzut pentru unele servicii chiar şi cu 50%, astfel încât pentru o consultaţie la medicul de familie românii vor plăti între 2 şi 3 lei, informează România TV.

Cei care au nevoie de o internare de o zi vor plăti între 10 şi 30 de lei, deşi iniţial se propusese o taxă de 20-60, în funcţie de categoria spitalului. Dacă internarea va fi mai mare de o zi va costa mai mult, între 20 şi 40 de lei, în funcţie de spital, deşi taxa propusă iniţial fusese de 40-80 de lei.

O tomografie computerizată va costa între 30 şi 50 de lei, pentru persoanele care se prezintă cu trimitere de la medicul de familie, iar pentru un RMN se va plăti între 50 şi 75 de lei. Vor fi scutiţi de coplată pacienţii care suferă de boli fără perspective de vindecare, cum este cancerul cu metastaze, dar şi pacienţii care au nevoie de o internare mai îndelungată, de ordinul anilor.

Proiectul de Hotărâre de Guvern se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii până în data de 9 octombrie, urmând să intre în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.