SCANDAL. Un angajat a ameninţat că dă foc internatului unei şcoli din Vaslui. 100 de copii au fost evacuaţi

Au fost momente de groază într-un internat din judeţul Vaslui. Un angajat a ameninţat în toiul nopţii că dă foc clădirii şi s-a luat la bătaie cu paznicii. O sută de elevi au fost evacuaţi

19 nov. 2016, 09:31
SCANDAL. Un angajat a ameninţat că dă foc internatului unei şcoli din Vaslui. 100 de copii au fost evacuaţi

Copiii cazati la internatul Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Husi au trãit o experientã traumatizantã, scrie vremeanoua.ro. În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3,00, au fost treziti din somn de urletele si amenintãrile unui angajat al scolii. Bãrbatul era agitat si ameninta cã vrea sã dea foc internatului. A sãrit sã îl batã pe paznicul internatului, care a vrut sã îl determine sã înceteze cu scandalul. „Care mi-ati dat foc la masinã? Care mi-a furat masina? Vã dau foc la toti”, striga bãrbatul, furios si incoerent.

Citeşte şi Strigăt disperat al unei mame din Vaslui. Femeia este acuzată de fostul soţ că şi-a răpit copiii

Copiii s-au trezit si, de fricã, povestesc ei, unii au pus mâna pe mãturi si pe ce au mai gãsit prin camere, pregãtiti sã se apere cumva, dacã individul ar fi intrat peste ei. „Am fost asa de speriat, cã am vrut sã o sun pe mama, atunci noaptea, ca sã vinã sã mã ia. Noi chiar am crezut cã acel nebun va da foc la internat sau va face ceva rãu. Ne gândeam cã vine în camere sã ne batã, cã, din tot ce urla el acolo, atât am înteles, cã era vorba despre o masinã. Cineva ori îi furase masina, ori îi dãduse foc la masinã. Doamna pedagogã si ea s-a speriat foarte tare. Nu te pui cu un om nebun. Avea apucãturi de om nebun si nu se putea controla. A sãrit sã batã si paznicul”, a povestit unul dintre elevii cazati la internati.

A fost chematã sotia, ca sã îl linistească

Între timp, a fost sunatã Politia, care a venit urgent la fata locului. „Doamna pedagogã a sunat si pe doamna director adjunct, Marinela Vasilescu, care, la rândul dumneaei, întelegând cã este vorba despre un angajat al scolii, aflat într-o stare inexplicabilã, a contactat-o pe sotia lui Stroescu, pe care a rugat-o sã vinã sã îl potoleascã. Din ce stim, el a fost dus la Spital, cãci avea nevoie. Este important de spus cã nu e un consumator de alcool. Pânã acum a fost un om serios. Lucreazã de ani de zile la Colegiul nostru. Domnul director Irimia Artene, auzind de cele întâmplate, a spus cã cel mai bine ar fi ca o lunã de zile sã îsi ia un concediu, ca sã se linisteascã si sã facã investigatii medicale amãnuntite”, au spus cadrele didactice.

Citeşte şi Panică în Vaslui. O cisternă cu 17 tone cu GPL s-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei

„Pânã acum a fost un om serios, respectuos si muncitor”

Angajatii Colegiului mai spun cã acest comportament bizar al laborantului Mihai Ciprian Stroescu, 39 de ani, nu ar fi intervenit brusc în noaptea de joi spre vineri, ci de aproximativ o lunã de zile. „Am vorbit si cu ceilalti colegi, care au spus cã Misu, cã asa îi spun apropiatii, s-a schimbat foarte mult cam de o lunã de zile. S-a spus cã ar avea insomnii, umbla noaptea pe stradã, cã are anumite probleme. Era agitat în ultima vreme. S-a mai certat si prin cancelarie, fãrã a avea vreun motiv întemeiat. Noi stiind cã nu bea, normal cã ne-am pus problema unei chestiuni ce tine de psihic.

Colegii spun cã a mai umblat în ultima lunã, noaptea, pe la clãdirile scolii, certându-se cu paznicii. Unii spun cã a ajuns în aceastã stare, din cauza unor datorii pe care nu le-ar putea achita. Dânsul are o firmã prin intermediul cãreia transportã oameni la muncã în Germania si se spune cã aceastã firmã ar avea datorii. Dar este doar o bãnuialã, nimic cert. Pânã acum o lunã, Marius Ciprian Stroescu a fost un angajat foarte serios, un om linistit, respectuos si muncitor”, au mai spus angajatii Colegiului Agricol.