Scandal cu poliţia la UNATC. Studenţii au protestat pentru un profesor demis

Zeci de studenţi au protestat pe holurile universităţii, după ce unul dintre profesori a fost dat afară, la decizia Comisiei de etică pentru că ar fi lezat imaginea universităţii. Studenţii spun că este vorba despre un abuz, iar mai mulţi profesori care au votat împotriva acestei decizii şi-au dat demisia.

RomaniaTV.net
29 mai 2015, 19:20
Scandal cu poliţia la UNATC. Studenţii au protestat pentru un profesor demis

Scandalul a început după ce Comisia de Etică a Universităţii a propus ca unul dintre lectori să fie dat afară pentru că a criticat conducerea universităţii. Mai mulţi profesori care au votat împotriva deciziei şi-au dat demisia din Comisia de etică.

„Ar fi pornit de la faptul ca eu in ultimele două luni si jumatate de la anumite probleme cu o revista pe care o coordonez in cadrul universitatii. Din acel moment au inceput sa apara niste probleme cu niste oameni din conducerea universitatii care in timp, prin reactiile domniilor lor care erau cel putin neacademice cand nu erau homofobe rasiste si vulgare, a escaladat toarta situatia”, a spus Andrei Rus, lector universitar. 

Conducerea universităţii consideră că declaraţiile discriminatorii sau care lezează demnitatea umană făcute de profesori sau elevi atrag răspunderea individuală.

Studenţii s-au aliat cu profesorul demis.

„O profesoara care agreseaza studenti primeste avertisment un om care face numai bine facultatii e dat afara”, spun studenţii.

Andrei Rus spune că dacă va fi dat afară, va merge în instanţă pentru a-şi căuta dreptatea.