Scandal horror în Mexic: Sute de cadavre au fost descoperite într-un camion folosit pe post de morgă

Un camion frigorific cu aproape 300 de cadavre la bord, a fost mutat dintr-un cartier sărac în altul, din cauza plângerilor locuitorilor faţă de mirosul pe care-l emana, în contextul în care criminalitatea în Mexic a ajuns să umple morgile.

20 sept. 2018, 11:23
Scandal horror în Mexic: Sute de cadavre au fost descoperite într-un camion folosit pe post de morgă

Un scandal de mari proporţii s-a iscat în Mexic, din cauza unui camion transformat în morgă şi care a mers  prin Guadalajara cu aproape 300 de cadavre la bord. Camionul funcţiona, practic, pe post de transportator de cadavre.

Procurorul regional din oraşul Guadalajara (vest) şi medicul legist-şef, confruntaţi cu acumularea cadavrelor victimelor crimelor – a căror incinerare este interzisă de lege – au găsit această soluţie în contextul unei morgi pline-ochi.

După publicarea unor înregistrări video cu acest camion încărcat cu 273 de corpuri şi deupă indignarea care a urmat, ei au fost destituiţi amândoi de autorităţile locale.

Morga din Guadalajara, al doilea cel mai important oraş din Mexic, a devenit neîncăpătoare, iar în aşteptarea deschiderii unui loc care va permite îngroparea a 800 de persoane, corpurile în plus au fost puse în camion, care a fost parcat pe un teren viran într-un cartier sărac din oraş.

Atunci când locuitorii s-au plâns de mirosul pestilenţial şi de numeroasele muşte atrase de camion, acesta a fost mutat în alt cartier sărac, ai cărui locuitori au protestat şi ei.

Camionul a fost condus către instalaţii aparţinând justiţiei, în centrul oraşului.

Între timp, presa a publicat imagini cu camionul deschis şi cu stivele de cadavre puse în saci negri.

După ce Guvernul a desfăşurat armata în lupta împotriva puternicelor carteluri de droguri, în 2006, Mexicul a înregistrat peste 200.000 de morţi violente, dintre care 28.700 anul trecut – un record.

Sunt descoperite cu regularitate gropi comune cu zeci, iar uneori sute de cadavre, iar mai multe alte state se confruntă, de asemneea, cu probleme în privinţa locurilor în morgi.