Scandal în fotbal: Adunarea Generală a aprobat principiul solidarităţii. LPF ameninţă FRF cu procese

Adunarea Generală a FRF a aprobat “principiul solidarităţii” prin care un procent de 5 la sută din drepturile de televizare a meciurilor din Liga I s-ar îndrepta către echipele din eşaloanele doi şi trei. Comitetul Executiv al FRF a fost mandat să negocieze cu LPF implementarea acestuia.

27 mai 2017, 14:42
Scandal în fotbal: Adunarea Generală a aprobat principiul solidarităţii. LPF ameninţă FRF cu procese

Propunerea FRF, de a da un procent din drepturile TV catre echipele din Liga a 2-a, a fost aprobata. Astfel, o comisie de la FRF va negocia cu LPF implementarea principiului solidaritatii.

Impotriva propunerii au fost 11 voturi impotriva, de la echipele din Liga 1 si Cristi Balaj, si doua abtineri.

Dupa numaratoare, Burleanu li s-a adresat ironic reprezentantilor cluburilor din Liga 1. „11 voturi contra! Felicitari! Ati facut o echipa!”

Florin Prunea nu este de acord cu decizia luată azi în cadrul Adunării Generale a FRF, privind trimiterea a 5% din banii proveniţi din drepturile TV ale cluburilor din Liga 1 spre Liga 2 şi Liga 3, şi spune că doar instanţa va decide în acest caz.

Oficialul exclude orice negociere în această privinţă şi susţine că niciun club nu poate fi obligat să aplice această hotărâre.

„Vom avea, probabil, o Adunare Generală la LPF și o să vedem pașii următori. Ajungem în instanță mai mult ca sigur. E dreptul nostru să facem asta.

Nu este posibilă nicio negociere, instanța este sigura care va decide! Nu ne poate obliga nimeni să facem vreo plată”, a declarat Prunea, un adversar declarat al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Preşedintele celor de la CSM Poli Iaşi a ironizat şi momentul discursului lui Michele Uva, membru al Comitetului Executiv al UEFA. Acesta a vorbit în italiană, fără a fi asigurată şi o traducere.

„A fost mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. I-am cerut eu scuze domnului de la UEFA, că nu a avut parte de un traducător. Ce vremuri trăim după 25 de ani. E un discurs jenant, penibil”, a spus Prunea.

În cadrul Adunării Generale a fost aprobată propunerea lui Răzvan Burleanu ca 5% (1.375.000 de euro pe an + TVA) din banii pe care cluburile din Liga 1 le vor primi din drepturile tv să meargă spre liga a doua și a treia.

Doar 11 membri au votat împotriva principiului solidarătăţii, iar un altul, Cristi Balaj, a ales să se abțină.

De altfel, toate cluburile din Liga 1 au votat împotriva propunerii lui Burleanu şi au ameninţat că vor da FRF în judecată.