Scandal în fotbalul românesc, acuzaţii grave: „Steaua e jucăria lui Gigi! Dică e şef de sală!”

Victor Piţurcă spune că Dică nu are nicio putere în faţa lui Gigi Becali, cel care ia mereu toate deciziile importante la echipă. "Sunt convins că Dică suferă foarte mult din cauza asta", spune tehnicianul care s-a certat de două ori cu patronul, pe vremea când îi pregătea pe roş-albaştri.

20 dec. 2017, 08:37
Scandal în fotbalul românesc, acuzaţii grave: „Steaua e jucăria lui Gigi! Dică e şef de sală!”

Victor Piţurcă, omul care a fost de două ori antrenor la Steaua de când Gigi Becali a preluat pachetul majoritar, îl vede pe Nicolae Dică o victimă a regimului impus de patron. De fiecare dată, Piţurcă a plecat din Ghencea după ce Becali a încercat să intervină la echipă.

„Nu sunt speculaţii, e adevărul adevărat. El în particular spune foarte clar că se implică, face ce vrea el cu oricine este la Steaua; e problema lui. Ce să facă Dică? A terminat cu fotbalul ca jucător. A antrenat pe undeva prin liga a treia, pentru el să vină o asemenea oportunitate, de la o echipă de prima ligă bogată, care trage la campionat…are numai avantaje. Eu sunt convins că el suferă foarte mult. L-am văzut şi e normal să fie aşa fiindcă munca lui nu prea există la această echipă. Când se câştigă meciuri, e meritul patronului sau managerului general; când pierde echipa, el e pus la zid”, a declarat Piţurcă, pentru Digi Sport.

„Dică suferă mult, munca lui la FCSB nu există”, a tunat Piţurcă pentru Digi Sport. Relaţia dintre Becali şi tehnicianul roş-albaştrilor e una bună, cel puţin la nivel vizibil, însă antrenorul îşi vede cu fiecare zi care trece ştirbită autoritatea. Totuşi, nu toată lumea împărtăşeşte viziunea fostului selecţioner: Dumitru Dragomir consideră că atitudinea lui Gigi e perfect normală.

Când a acceptat oferta vicecampioanei, Dică ştia foarte bine la ce se înhamă, Becali făcându-şi un renume din modul în care îşi tratează subalternii. În ultima perioadă, tehnicianul a fost „victima” unor declaraţii făcute de patron care îi subminează puterea de a se impune în faţa jucătorilor. De aici şi până la a pierde vestiarul e doar un pas, însă fostul şef al Ligii, Dumitru Dragomir, are altă părere. El consideră că antrenorul trebuie să fie abil, după modelul „Olăroiu”, astfel încât să îşi pună în aplicare ideile şi să îi dea senzaţia lui Gigi că el ia de fapt deciziile importante.

La final de an, Dică şi FCSB sunt la două puncte în spatele liderului CFR, sunt calificaţi în sferturile Cupei României şi în 16-imile Europa League.