Scandal la Parlament. Doi miniştri nu au putut asista la discursul premierului Chinei

Doi miniştri ai guvernului Ponta, Daniel Constantin şi Ramona Mănescu, nu au asistat la discursul susţinut de premierului Chinei. Ministrul Agriculturii şi ministrul Transporturilor au părăsit sala de plen a Parlamentului după ce au constatat că nu mai erau locuri libere la tribuna rezervată Guvernului pentru a asista la alocuţiunea şefului Executivului de la Beijing.

27 nov. 2013, 15:35
Scandal la Parlament. Doi miniştri nu au putut asista la discursul premierului Chinei

Miniştrii Constantin şi Mănescu, cei care au ajuns la acorduri importante cu delegaţia chineză aflată zilele acestea la Bucureşti, s-au trezit în situaţia de a nu putea asista la discursul premierului Chinei, Li Keqiang, în Parlamentul României.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, şi Ramona Mănescu, ministrul transporturilor, au constatat că nu mai au loc la tribuna pentru a asista la discurs. Cum nu s-a găsit nicio soluţie în timp util pentru ca aceştia să se aşeze undeva, cei doi au părăsit nemulţumiţi sala de plen în care Li Keqiang a ţinut discursul.

Vezi şi Ramona Mănescu, discurs surpriză la summit-ul din Bucureşti VIDEO

Din sala de plen, Daniel Constantin şi Ramona Mănescu au mers în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, unde au reclamat situaţia nefirească. Surse parlamentare au declarat pentru România TV că ministrul Daniel Constantin a spus că este inacceptabil ca la un eveniment de o asemenea amploare să nu fie deliminat exact locul fiecărui ministru. În cele din urmă, văzând că nu se poate rezolva nimic, cei doi miniştri au părăsit Parlamentul.

Situaţia Ramonei Mănescu şi a lui Daniel Constantin nu este însă singulară. Altor trei miniştri nu li se puseseră scaunele la prezidiu, însă în cele din urmă situaţia acestora s-a rezolvat.

Citeşte şi Ponta: Lansăm o linie Bucureşti – Beijing, cu două zboruri pe săptămână. Sunt sigur că va fi profitabilă