SCANDALOS. A murit la numai 2 ani, după ce a fost plimbat între spitale cu un diagnostic greşit

O anchetă de amploare se desfăşoară la mai multe spitale din Maramureş, după ce un copil de 2 ani a murit din cauza unei pneumonii neidentificate de medicii de la două unităţi medicale. Micuţul a fost plimbat de la un spital la altul până când un medic i-a pus un diagnostic, dar şi acesta greşit. La câteva ore distanţă, copilul a murit în braţele mamei care cerea disperată ajutor.

RomaniaTV.net
13 feb. 2015, 07:05
SCANDALOS. A murit la numai 2 ani, după ce a fost plimbat între spitale cu un diagnostic greşit

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş cercetează împrejurările în care un copil de numai trei ani din Săcal şi-a pierdut viaţa la Spitalul Vişeu de Sus. Mama micuţului care ar fi împlinit trei ani pe 15 aprilie acuză personalul medical de la unitatea spitalicească şi cere să i se facă dreptate.

Copilul a fost dus iniţial de părinţi la Spitalul din Borsa, unde la Camera de gardă i s-a constatat o stare de insuficienţă respiratorie, dar a fost redirecţionat, din cauza lipsei de medic pediatru, la Spitalul din Viseu de Sus. Acolo a fost vazut de catre medicul pediatru de garda, care a decis să-i aplice o terapie cortizonica pentru reglarea nivelului de oxigen din sânge. Deşi iniţial micuţul a fost stabilizat, după câteva ore starea sa s-a agravat şi a intrat în stop cardio-respirator. Copilul a fost resuscitat, dar fără rezultat, şi nu a mai apucat să fie transferat la Spitalul Judetean Baia Mare, unde medicii voiau să-l trimită cu diagnosticul de bronşiolită acută, cu care venise de la Spitalul din Borşa.

Încă o TRAGEDIE la maternitatea din Huşi. A murit la 20 de ani, după cezariană. Medici acuzaţi de MALPRAXIS

„Nu discutam despre vinovatia cuiva, discutam despre o patologie cat se poate de frusta din pacate pe care a avut-o acest copil. Diagnosticul din punct de vedere anatomo-patologic confirma o suferinta care a existat cu cateva zile inainte de prezentarea la medic”, a declarat dr. Rares Pop, directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures, pentru actualmm.ro.

Tragedia s-a petrecut vineri în urmă cu o săptămână, iar micuţul a fost deja înmormântat. Mama lui, însă, nu are de gând să lase lucrurile aşa şi cere o anchetă şi sancţionarea medicilor care l-au îngrijit pe copil. O comisie a DSP Maramureş cercetează deja împrejurările în care s-a petrecut tragedia şi, cel mai probabil, şi poliţia va deschide un dosar. Micuţul ar putea chiar să fie deshumat pentru efectuarea de cercetări suplimentare.