Scapă doar NOROCOŞII. Cele mai periculoase ţări din lume, locul unde la 21 de minute se produce o CRIMĂ

Situaţia conflictuală din Ucraina se află pe buzele tuturor, iar Kievul a fost tăiat de pe listă de mulţi dintre turiştii care doreau să-l viziteze zilele acestea, protestele din Turcia provoacă stângere de inimă celor care au Turcia pe listă, iar Irakul şi Siria, ţări cu trecut istoric milenar sunt de mult de nevizitat. Sunt totuşi situaţii temporare, cu şanse de revenire la normalitate într-un anumit timp, însă în lume se detaşează cinci state care pot fi denumite cele mai periculoase din lume, violenţa fiind aici un stil de viaţă.

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 11:39

1. Africa de Sud

Este descrisă drept Centrul Mondial al Violurilor, numărul acestora fiind de departe cel mai mare din lume, 118,3 la 100.000 de persoane. Pe lângă aceasta, avem de-a face şi cu o rată incredibil de mare a criminalităţii (31,8 la 100.000 oameni), iar dacă în majoritatea statelor omorurile au loc în zonele mai sărace aici ele au o frecvenţă mare pe teritoriul întregii ţări. Nu-i de mirare că gărzi înarmate protejează în Africa de Sud grupurile de turişti bogaţi. Munca în agricultură a devenit în Africa de Sud cel mai periculos job din lume, rata criminalităţii printre fermieri fiind de aproximativ 8 ori mai mare decât media naţională. De asemenea, trebuie subliniat că peste 10 milioane de persoane sunt infectate cu virusul HIV, astfel că oricât de frumoasă ar fi Africa de Sud trebuie să vă gândiţi de mai multe ori înainte de a merge să o vizitaţi. Aproximativ 50 de persoane sunt asasinate zilnic în Africa de Sud.

2. Brazilia

Dacă mergeţi în Brazilia ar trebui să fiţi îmbrăcat cât mai jerpelit cu putinţă, pentru că oricine arată ca un turist este o ţintă a hoţilor şi tâlharilor în această ţară. Creşterea economică a accentuat decalajul dintre bogaţi şi săraci, iar rata criminalităţii şi-a luat un mare avânt. Criminalitatea stradală se manifestă frecvent în Rio de Janeiro şi Sao Paolo. Rata criminalităţii în această ţară este între 27,1 la 100.000 locuitori.

Una dintre tâlhăriile frecvente este „răpirea rapidă”, tâlharul mergând cu victima la un bancomat, de unde aceasta să scoată bani pentru a-şi plăti răscumpărarea. Dacă nu ai suficienţi bani aproape eşti pus să-ţi suni familia să-ţi alimenteze contul. Crima organizată este şi ea o mare problemă, mai ales în Rio şi Sao Paolo, între grupările temute remarcându-se  Comando Vermelho, Amigos dos Amigos, Terceiro Comando Puro, and Primeiro Comando da Capital.  În unele zone ale ţării foşti membri ai poliţiei s-au constituit în organizaţii de „justiţiari”, pentru apărarea populaţiei, dar şi ele sunt considerate bande criminale periculoase. De obicei după ce lichidează traficanţii de droguri şi marii infractori preiau controlul zonei şi storc taxe de protecţie de la diverse firme şi se fac responsabile şi de alte crime, inclusiv ale unor jurnalişti.

3. Columbia

Este o ţară a fărădelegilor, Centrul Mondial al Răpirilor, iar în privinţa ratei criminalităţii se află pe locul 4 în lume.  Grupările paramilitare se află într-un continuu război cu guvernul, primarii sunt ucişi cu zecile în fiecare an, iar fabricanţii de droguri îşi fac treaba cu iscusinţă, furnizând lumii 75% din producţia mondială de cocaină. Nici măcar cei aflaţi în slujba organizaţiilor de caritate nu sunt în siguranţă în această ţară şi mai mulţi misionari catolici au fost ucişi în ultima vreme. Datorită reliefului său, Columbia ar trebui să fie un paradis turistic, însă în realitate este unul dintre cele mai de temut locuri de pe pământ.

4. Venezuela

Venezuela este o ţară cu un relief minunat şi cu plaje superbe, dar este foarte riscant să-ţi planifici o vacanţă aici. Rata criminalităţii este înfricoşătoare, 79 la 100.000 locuitori, şi, conform statisticilor, o persoană este ucisă în această ţară la fiecare 21 de minute. Un supliment de morţi pentru capitala ţării, Caracas, unde rata criminalităţii este 122 la 100.000 locuitori. De asemenea, această rată este mult mai mare în „barrios” sau „ranchos” (zonele de mahala), unde după lăsarea întunericului omorul este îndeletnicirea de bază. Prin Venezuela sunt tranzitate drogurile din Columbia, spre SUA şi Europa, astfel că răfuielile între bande sunt şi ele frecvente. Infractorii nu au milă faţă de victime şi mulţi turişti au fost ucişi în timpul tâlhăriilor.

5. Mexic

Rata criminalităţii este ridicată în special în marile centre urbane. La un moment dat se părea că situaţia a fost scăpată de sub control şi nici acum nu este prea roză, însă s-au făcut eforturi considerabile pentru protejarea populaţiei, astfel că în capitala Ciudad de Mexico avem o medie de un ofiţer de poliţie în uniformă, la 100 de cetăţeni. Este cel mai mare raport poliţist/cetăţeni existent în lume.

Conform rapoartelor recente, 13 dintre cele mai periculoase 50 de oraşe din lume sunt din Mexic: Ciudad de Mexico, Ciudad Juarez, Torreon, Cuernavaca, Durango, Chihuahua, Reynosa, Mazatlán, Culiacán, Nuevo Laredo, Tepic și El Mante. Alte orașe nesigure sunt Mexicali, Tampico, Matamoros, Tantoyuca şi Tijuana.