Şcoală de meserii, inaugurată de Prinţul Charles la Viscri VIDEO

Prinţul Charles a inaugurat un centru de pregătire în meşteşugurile tradiţionale româneşti, la Viscri. Moştenitorul coroanei britanice petrece câteva zile în România, în judeţul Braşov, acolo unde deţine o casă din secolul al 18-lea.

RomaniaTV.net
01 iun. 2016, 17:40
Şcoală de meserii, inaugurată de Prinţul Charles la Viscri VIDEO

Îmbrăcat la costum, prinţul Charles a ajuns dis-de-dimineaţă la Viscri, satul care l-a făcut să se îndrăgostească de România. Aici, într-o casă restaurată din secolul al 18-lea şi în hambarul din anexă, s-a deschis un centru de pregătire.

„Acest centru de pregătire a fost deschis, mai întâi de toate, ca să sprijine comunităţile rurale din toată ţara. Sper ca asta va contribui puţin la dezvoltarea aptitudinilor şi creşterea oportunităţilor de angajare în România”, a spus Prinţul Charles al Marii Britanii.

Aproximativ 150 de români din toată ţara vor urma gratuit cursuri de pregătire la centrul de la Viscri, unde vor învaţa mai multe despre conservarea patrimoniului, agricultură şi cum să demaraze o afacere în mediul rural. 10 femei deja au furat startul şi iau parte pentru o săptămână la un curs dedicat cusăturilor tradiţionale.

Prinţului i-au fost prezentate mai multe straie tradiţionale, originare din toate colţurile României.

La centrul de pregătire de la Viscri vor mai fi organizate anul acesta 11 cursuri.