Şcoli închise în mai multe judeţe din ţară, din cauza avertizării cod portocaliu de ger şi ninsori viscolite. UPDATE: Lista judeţelor

Şcolile vor fi închise în Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară, şi anume: Constanţa, Dolj, Ilfov şi Giurgiu. De asemenea, sunt şcoli închise şi în judeţele Teleorman şi Mehedinţi. Decizia a fost luată în contextul în care va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol emisă de meterorologi.

RomaniaTV.net
25 feb. 2018, 12:04
Şcoli închise în mai multe judeţe din ţară, din cauza avertizării cod portocaliu de ger şi ninsori viscolite. UPDATE: Lista judeţelor

SCOLI INCHISE UPDATE. Autorităţile judeţene din Brăila au decis, luni, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea cursurilor în toate unităţile din judeţ, în zilele de marţi şi miercuri. Atât grădiniţele cât şi şcolile generale şi liceele vor fi închise, iar cursurile vor fi recuperate ulterior, decizia rămânând la latitudinea fiecărei şcoli în parte.

”Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-a hotărât ca la nivelul judeţului Brăila să fie suspendate cursurilor şcolare, în toate instituţiile de învăţământ din judeţul Brăila, în perioada 27 – 28.02.2018”, se arată în informarea transmisă luni de ISU Brăila.

Cursurile vor fi recuperate ulterior, decizia fiind la latitudinea fiecări unităţi în parte.

Judeţul Brăila este sub avertizare cod galben de vreme rea, iar în intervalul 26 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00, se va afla sub cod portocaliu.

Valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

SCOLI INCHISE UPDATE.

Şcoala primară din Padina Mare, judeţul Mehedinţi, este închisă luni. Directorul unitatii a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinţi că elevii din satele învecinate nu pot ajunge la şcoala astfel ca se suspenda cursurile. In unitatea respectiva învata 20 de copii in clasele I-IV, potrivit mhalert.ro.

Teleorman: Cursurile din toate unităţile de învăţământ, suspendate luni după-amiază şi marţi: mai multe sectoare de drum sunt închise. 

Autorităţile din judeţul Teleorman au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, începând de luni, ora 12.00, dar şi pentru ziua de marţi. Decizia a fost luată după pe mai mute tronsoane de drum s-au înregistrate probleme din cauza zăpezii viscolite.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a decis, luni dimineaţă, suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, începând de luni, ora 12.00. şi marţi. 

Luni diminaţă, mai multe tronsoane de drum sunt blocate din cauza viscolului în judeţul Teleorman. Astfel, sunt închise temporar DN 65A Turnu Măgurele – Roşiorii de Vede, DN 51 Zimnicea – Izvoarele, DM 51 A Zimnicea- Piatra, precum şi patru drumuri judeţene.

Un număr de 53 de utilaje de deszăpezire acţionează pe drumurile naţionale, unde împrăştie aproximativ 2.000 de tone de sare, în timp ce pe drumurile judeţene acţionează 49 de mijlocale de deszăpezire.

UPDATE comunicat edu.ro. Luni, 26 februarie, și marți, 27 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Dolj și Ilfov, respectiv în Capitală.

În județul Constanța, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

În municipiul și în județul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât și marți, 27 februarie, cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.


ŞCOLI ÎNCHISE ÎN ILFOV

În şedinţa Comitetului pentru Situații de Urgență, constituit la nivelul Prefecturii Ilfov, s-a luat decizia închiderii tuturor școlilor din județ, în zilele de 26 și 27 februarie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile prognozate de specialiști.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN DOLJ

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a decis duminică, în urma unei întruniri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), suspendarea cursurilor în toate şcolile din judeţ în zile de luni şi marţi.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Dolj, Monica Sună, cursurile se suspendă din cauza condiţiilor severe de ger, vânt şi ninsori.

„În urma întâlnirilor din cadrul CJSU şi în conformitate cu prevederile Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, Consiliul de administraţie al IŞJ Dolj a hotărât suspendarea cursurilor la nivelul judeţului Dolj, în zilele de luni – 26 şi marţi – 27 februarie 2018 ca urmare a condiţiilor severe de ger, vânt şi ninsori”, a precizat inspectorul general al IŞJ Dolj.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunţat că, în funcţie de evoluţia vremii, închiderea şcolilor şi liceelor ar putea fi prelungită.

„Având în vedere atenţionările meteorologice cod portocaliu, fenomenele vizate fiind intensificări susţinute ale vântului, ninsori puternic viscolite şi vizibilitate scăzută, dar şi temperaturi foarte scăzute, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat hotărârea să închidă şcolile şi liceele în perioada 26 – 27 februarie 2018. Ne-am gândit la siguranţa craiovenilor, dar mai ales a elevilor. În funcţie de evoluţia vremii, în urma analizării situaţiei operative existente la nivelul judeţului, măsura închiderii şcolilor ar putea fi prelungită”, informează Genoiu într-un comunicat de presă.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN CONSTANŢA

Şcolile din judeţul Constanţa vor fi închise luni. În urma ședinței de la Prefectura Constanța, de duminică, 25 februarie a fost instituit Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență. Codul portocaliu care intră în această noapte în vigoare a dus la luarea deciziei de a suspenda cursurile pentru învățământul preuniversitar în toate școlile din județul Constanța.

„Totodată, s-a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru ziua de luni, 26.02.2018. Tot în cursul zilei de luni, în urma analizării situației operative existente la nivelul județului, se va hotarâ necesitatea prelungirii suspendării și pentru zilele următoare”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Constanța.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN GIURGIU

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situatii de Urgenţă Giurgiu, în şedinţă extraordinară, a hotărât, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, suspendarea cursurilor pentru zilele de luni şi marţi în unităţile şcolare de pe întreg teritoriul judeţului Giurgiu.

Şcolile din Capitală vor fi închise luni şi marţi şi în Bucureşti, a anunţat primarul Gabriela Firea. Ea a precizat că această perioadă ar putea să fie extinsă. 

O nouă avertizare meteo! COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol. Este afectată şi Capitala