Se caută o casă pentru o familie năpăstuită. Adina şi cei 8 copilaşi rămân curând pe drumuri FOTO

Adina are 8 copii si locuieste in conditii greu de imaginat, dupa ce unei familii i s-a facut mila si i-a gazduit provizoriu intr-o cocioaba. Din primavara, insa, nu vor mai avea acoperis deasupra capului.

04 dec. 2018, 11:31

Asociatia Acasa in Banat a facut un apel pentru ca oamenii cu inima mare si suflet bun sa ajute aceasta familie, scrie opiniatimisoarei.ro.

„Adina ne-a impresionat in primul rand pentru dragostea pentru copiii ei si hotararea de care da dovada, cand e vorba de a le asigura un viitor. La 28 de ani, Adina Cristina Bemsa din Grabat (com. Lenauheim, jud. Timis) are 8 copilasi, 6 fetite si 2 baieti, cea mai mare fetita are 10 ani, iar mezina – doar un an si jumatate. A decis sa plece de langa sotul cu care nu se mai intelegea, insa nu a avut unde sa se duca. O familie din sat a lasat-o sa stea pe timp de iarna intr-o casa nelocuita, asadar s-a mutat aici, cu cei mai mici, iar fetele mari au ramas cu mama ei. Nu are electricitate sau apa curenta, dar a avut grija sa-i puna casei geamuri, o soba, cat sa aiba un loc unde sa stea peste iarna. Mai lipsesc multe: peretii sunt distrusi, nu are dulapuri pentru haine, acoperisul este in stare proasta si curtea e un pericol pentru cei mici. Casa are o situatie juridica complicata, iar proprietarii i-au spus ca in primavara va trebui sa o paraseasca.

Citeşte şi Trei femei au ajuns la spital, după ce au fost bătute de un tânăr, într-o staţie de tramvai din Timişoara

Am decis sa o ajutam pe Adina sa ii dam sansa sa ii creasca pe cei mici acasa cum isi doreste. Asadar vom interveni in doua etape.

Sambata, 8 decembrie, de la ora 9.00 mergem la Grabat sa ii aranjam putin casa. Vrem sa reparam si sa zugravim peretii, sa ii ducem un dulap de haine, sa ii montam o soba in a doua camera si sa ne asiguram ca isi vor petrece Craciunul in liniste si siguranta in aceasta locuinta temporara. Cei mici au primit si vor primi haine, dulciuri si jucarii, insa ei acum au nevoie de ceva mai mult.