Se dau bani de la Primărie. Sumele sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei. Trebuie doar să depui dosarul

Primăria Capitalei a inițiat mai multe proiecte prin care vrea să vină în sprijinul pensionarilor și seniorilor din București. Aceștia vor fi recompensați cu bani dacă îndeplinesc anumite condiții impuse de Primărie.

23 ian. 2019, 09:01
Se dau bani de la Primărie. Sumele sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei. Trebuie doar să depui dosarul

Începând cu data de 4 februarie 2019 (luni), DOSARELE pentru Premiul ANIVERSAREA CASATORIEI 25, 50 și 75 de ANI se vor putea depunde la Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, oferă o diplomă de onoare și plata unui premiu familiilor care aniversează, împlinirea a 25, 50 și respectiv 75 de ani de căsătorie, începând cu data de 22 iunie 2018, data intrării în vigoare a Hotărârii de Consiliu General, aprobată în cadrul ședinței ordinare din data de 14.06.2018. Dosarele vor fi preluate începând cu data de 01.07.2018.

Citeşte şi Anunţ de ultimă oră despre ajutoarele sociale. Este vorba de aproape 250.000 de familii

Conform Hotărârii de Consiliu General, prin care s-a aprobat proiectul, familiile care împlinesc 25 de ani de căsătorie urmează să primească o diplomă de onoare şi un premiu în valoare de 1.000 de lei, familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie urmează să primească o diplomă de onoare și un premiu în valoare de 1.500 de lei, iar familiile care împlinesc 75 de ani de căsătorie, vor primi o diplomă de onoare și un premiu în valoare de 3.000 de lei.

În vederea obținerii premiului și diplomei de onoare, familiile care se încadrează în împlinirea celor 25,50 și 75 de ani de căsătorie în anul curent, de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu General, trebuie să depună un dosar care să conțină urmatoarele documente:

– cerere tip;
– copii conforme cu originalul ale cărților de identitate;
– copie conforma cu originalul a certificatului de căsătorie;
– extras de cont din care să reiasă IBAN-ul și titularul contului.
Pentru acordarea diplomei de onoare și a premiului, cuplurile trebuie să îndeplinească urmatoarele condiții cumulativ :

– Cuplul aniversează 25,50 sau 75 de ani de căsătorie neîntreruptă;

– Cel puțin unul din soți are domiciului sau reședința în Municipiul București de minimum 5 ani;

– Ambii soți sunt în viață la momentul depunerii solicitării;

– Cel puțin unul din soți are vârsta de peste 50 de ani;

Primăria mai acordă și alte bonusuri
Pe lângă aceste premii, Primăria vine și în sprijinul învățătorilor seniori.

Cadrele didactice în exercițiu, din învățământul primar bucureștean care au împlinit cel puțin 40 de ani de activitate pedagogică și au domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 5 ani, vor primi fiecare, din partea Primăriei Capitalei, o plachetă onorifică și suma de 1.000 de lei net.

Alături de cererea-tip privind acordarea premiului aferent proiectului „ÎNVĂȚĂTORII SENIORI – SĂRBĂTORIȚI ÎN AN CENTENAR”, solicitantul va trebui sa depună începând în perioada 14 ianuarie 2019 – 14 martie 2019, următoarele documente:

a) cerere tip;

b) copie conformă cu originalul a actului de identitate (C.I. sau B.I.);

c) documente justificiative care să ateste o vechime de cel puțin 40 de ani în învățământ (copie);

d) adeverință eliberată de unitatea de învățământ la care este încadrat beneficiarul la data depunerii dosarului, semnată și ștampilată, din care să reiasă obținerea de rezultate deosebite în activitatea didactică;

e) extras de cont din care să reiasă IBAN și nume beneficiar.

Și persoanele care au peste 100 de ani primesc 5.000 de lei
Toți seniorii bucureșteni care au împlinit vârsta de 100 de ani sau mai mult, cu domiciliul stabil în București, vor primi din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, suma de 5.000 de lei, alături de o plachetă onorifică – „un omagiu adus vieții și contribuției avute în dezvoltarea societății”.

Alături de cererea-tip privind acordarea premiului aferent proiectului „VIEȚI CENTENARE”, solicitantul va trebui sa depună la Biroul de Relații cu Publicul al Centrului pentru Seniori al Municipiului București, următoarele acte doveditoare:

Copie conformă cu originalul a actului de identitate al beneficiarului (C.I. sau B.I.);

Copie conformă cu originalul a actului de identitate al persoanei împuternicite (C.I. sau B.I.);

Împuternicire notarială (doar în cazul în care beneficiarul împuternicește o terță persoană);

Extras de cont emis de bancă (pe numele beneficiarului sau al persoanei împuternicite).

Și persoanele cu probeleme de vedere primesc 250 de lei
Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), demarează un nou proiect ce vine în sprijinul pensionarilor bucureșteni cu venituri reduse – „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”.

Acest proiect prevede acordarea unui sprijin financiar privind decontarea unei perechi de ochelari de vedere, în valoare de maximum 250 lei/net, pensionarilor domiciliați în Municipiul București care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie, adică 1162 lei/net, în conformitate cu prevederile Regulamentului anexat.

Practic, pentru achiziția unei perechi de ochelari va fi decontată suma de 250 lei/net (o singură dată/beneficiar), în termen de 45 de zile de la depunerea dosarului care se va face în termen de 90 de zile de la data achiziționării ochelarilor.