Se pot depune cereri pentru cardul european care permite accesul GRATUIT la concerte şi evenimente sportive în străinătate

Românii vor avea acces GRATUIT la concerte şi evenimente sportive din străinătate, pe baza cardului european de dizabilitate. Cardul poate fi luat de la primărie, pe baza unui dosar aprobat de comisia de specialitate a administraţiei locale. 

21 oct. 2016, 07:11
Se pot depune cereri pentru cardul european care permite accesul GRATUIT la concerte şi evenimente sportive în străinătate

Persoanele cu dizabilitati din Sectorul 3 pot depune cererile in vederea obtinerii Cardului European.

Cardul European pentru Dizabilitate este documentul care da dreptul persoanelor cu dizabilitati la acces gratuit la evenimente culturale, sportive si de petrecere a timpului liber, in statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul „Asigurarea mobilitatii pentru persoane cu dizabilitati in Romania si Europa”. Aceste state sunt: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda si Malta.

Cardul se elibereaza la cerere de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, anunta primarul Sectorului 3, Robert Negoita, pe pagina personala de Facebook. 

Beneficiarii pentru acordarea Cardului European pentru Dizabilitate sunt :
– copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau usor, domiciliati pe raza sectorului 3, in baza certificatului de incadrare in grad de handicap;
– adultii cu handicap grav, accentuat, mediu sau usor, domiciliati pe raza sectorului 3, in baza certificatului de incadrare in grad de handicap.

Actele se pot depune in scris sau electronic la punctul de lucru din Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.12-14, sector 3, parter, camera 3, sau email [email protected] sau [email protected].

Cererea va cuprinde:
• domiciliul sau resedinta, seria si nr. BI/CI, sau in cazul minorilor, a certificatului de nastere precum si domiciliul sau resedinta, seria, numarul BI/CI , a reprezentantului legal al acestora
• numarul si perioada de valabilitate a certificatului de incadrare in grad de handicap, inclusiv emitentul acestuia
• o fotografie recenta tip buletin
• numar de telefon fix sau mobil, email
• semnatura solicitantului sau, dupa caz, a reprezentantului acestuia.

Cardul este nominal şi netransmisibil şi este valabil pana in august 2020.

La nivel national, aproape 50.000 de persoane pot beneficia de cardul european de dizabilitate. Proiectul beneficiază de finanțare de la Comisia Europeană în valoare de 123.306,43 euro, bugetul total al proiectului fiind de 154.187,50 euro.