Se schimbă ADMITEREA la UMF Târgu Mureş. Vezi MODIFICĂRILE

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat marţi că, începând de anul viitor, UMF va schimba modul de admitere, iar cei care vor opta pentru Biologie vor avea la dispoziţie cartea de Anatomie şi Fiziologie a editurii Barron's, pentru care instituţia a cumpărat drepturile de autor şi a obţinut exclusivitate în România.

12 nov. 2013, 15:06
Se schimbă ADMITEREA la UMF Târgu Mureş. Vezi MODIFICĂRILE

Anul viitor vom schimba şi modul de admitere la universitate şi bibliografia de admitere va consta într-o carte pentru care am cumpărat drepturile de traducere din Statele Unite, care se utilizează la admiterea în principalele universităţi de medicină din SUA. Noi la această carte am cumpărat drepturile de autor, suntem la faza traducerii în limba română şi limba maghiară şi sper ca în ianuarie să fie deja pusă pe piaţă (…) Va fi pentru cei care dau examen din Biologie, pentru că va rămâne posibilitatea ca să dea fie Biologie, fie Chimie, fie Fizică. Este din seria de cărţi Barron’s şi practic toţi care dau admitere acolo din aceste cărţi se pregătesc. Noi avem acum exclusivitate în România pentru cartea de Anatomie şi Fiziologie”, a declarat rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, potrivit Agepres.

Profesorul a mai spus că manualul de Anatomie şi Fiziologie a editurii Barron’s „este foarte bine scris, în stil american”, are 23 de capitole de anatomie şi fiziologie, iar la sfârşitul fiecărui capitol există un număr important de întrebări din materia respectivă.

„Cred că va crea o rigoare mai mare în ceea ce priveşte admiterea pentru că va face o selecţie mai riguroasă a candidaţilor. Vom păstra cele 25% întrebări făcute la prima citire, iar celelalte întrebări care înainte proveneau dintr-o culegere de teste vechi de 15-20 de ani şi pe care candidaţii le învăţau mecanic, doar întrebările şi răspunsurile, acea bază de întrebări va fi înlocuită cu aceste întrebări din cartea de care vă vorbesc„, a precizat Leonard Azamfirei.