Sebastian Ghiţă: Am primit azil politic în Serbia. Fraţii Cosma au fost audiaţi de judecătorii din Serbia

Sebastian Ghiţă a dezvăluit la România TV că a primit azil politic în Serbia. Fostul deputat a subliniat că fraţii Cosma, dar și alți martori din România, au fost audiați în Serbia, iar judecătorii au decis că dosarele instrumentate de DNA pe numele lui Ghiță au motivație politică.

RomaniaTV.net
24 ian. 2019, 19:53
Sebastian Ghiţă: Am primit azil politic în Serbia. Fraţii Cosma au fost audiaţi de judecătorii din Serbia

„Vlad şi Andreea Cosma au fost audiaţi în Serbia. Nu aş fi obţinut acest statut de azil politic dacă judecătorii de aici nu ar fi fost convinşi de ce am păţit eu în România, când au văzut că nişte procurori au instigat la falsificarea unor documente. E greu de înţeles pentru orice judecător cum dosarele durează câţiva ani şi nu se găseşte nicio probă directă”.

Fostul deputat a punctat că nici nu a sperat la acest statut.  Potrivit fostului deputat, autoritățile din Serbia s-au „îngrozit” când au văzut că procurorii au încurajat falsificarea probelor, făcând referire la Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești.

„Mai mult decât atât, polițișii și judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, acești martori care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploiești și au înțeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înțeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3. 5 ani și nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni și totuși este menținut mandatul de arestare”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă a subliniat că întâlnirea cu Andronic şi Guşă „a fost o simpla vizita a unor oameni care au dorit sa se intalneasca cu mine”.

Citeşte şi: Cozmin Guşă şi Dan Andronic, întâlnire la Belgrad cu Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă a fost surprins într-o fotografie la masă cu Cozmin Guşă (RealitateaTV) şi Dan Andronic (Evenimentul Zilei), într-un local din Belgrad. Cozmin Guşă a confirmat întâlnirea şi a spus că au discutat despre starea presei.

„Am avut o strangere de inima cand am vazut ca s-a cerut arestarea lui Onea si Negulescu. Orice om trebuie sa ajunga daca greseste in fata unui judecator, dar nu cred ca cutuma trebuie sa fie arestarea preventiva. Terorizarea mediatica cu informatii servite din dosare si apoi obtinerea unor condamnari cu sau fara vinovatie. Chestiunile astea s-au intamplat pana zilele acestea in Romania. Orice om daca greseste trebuie sa ajunga in instanta , procurorul trebuie sa demonstreze ca este vinovat, nu romanii sa isi arate neviinovatia. Daca ii arestezi prima data si torni tone de laturi, ii condamni public. Cum mai poate supravietui acelor acuzatii? Totusi oricare dintre noi trebuie sa ne dorim si pentru noi si pt altii acelasi tratament. Nu pot eu sa spun ca nu mai vreau mandat de arestare preventiva, dar vreau sa vad pe altii arestati preventiv. Sunt convins ca vor fi judecati ca oricare cetatean si daca au gresit vor fi si pedepsiti”.

Am un mandat de arestare emis ilegal

„Am un mandat de arestare preventiva emis in lipsa si ilegal. Cert este ca acest mandat a fost emis fara ca avocatii mei sa fie instiintati. Un mandt de arestare emis fara respectarea normelor nu pare atat de valabil, chestiune care a permis si Serbiei sa refuze extradarea. Astazi stim toti ca martorii acoperiti sunt Irina Socol si Tiberiu Urdareanu. Nu stiu daca sunt complici cu Onea si Negulescu. Nu le cunosc pozitionarea astazi, dar daca au fost speriati ca vor fi tinuti la Targsor. Stiu si daca ii spui unei femei ca o mai arestezi o data, ce poti sa ii faci? Eu cred ca nu existenta unor martori, ci norma este ca un om sa fie judecat in stare de libertate, nu intai il impuscam si apoi il masuram cand ii facem cosciugul.

O să-mi văd de treburile mele 

Nu are nimeni de ce sa fie infricosat ca ma intorc in Romania si rastorn carul. O sa imi vad de treburile mele, dar nici nu pot sa nu uit ca procurorii sunt anchetati pentru grup infractional, vin martorii si spun ca au fost presati, ca martorii acoperiti sunt complici si eu sa ma bucur ca stau in Belgrad si sa mai fiu si certat ca ma mai viziteaza cate un prieten”. 

Citeşte şI: Sebastian Ghiţă: DNA Ploieşti i-a făcut dosar familiei Iohannis ca să îl şantajeze pe preşedintele României

„Procurorul Negulescu m-a amenintat de mai multe ori. Am avut sansa de a fi deputat in Parlament si Parlamentul nu a permis arestarea mea. Stiti bine ca am spus in Parlament ce se intampla. Nu am rabufnit eu din Belgrad. Timp de 2 ani am spus cu varf si indesat si despre scurgerile de date din dosare si despre probele masluite si despre dosare. Am fost primul cre am spus ca familiei Iohannis ii fac un dosar. I-au facut, am spus ceva nereal? Iata ca viata a demonstrat ca au avut si aceasta intentie sa il santajeze pe presedintele Romaniei. Am mintit cu ceva cand i-am spus lui Blaga ce o sa se intample? Cand i-am zis lui Dragnea ca fac dosar familiei?”

Dragnea a considerat că nu merit loc pe lista PSD

Sebastian Ghiţă a dezminţit zvonul cum că ar candida la europarlamentare pe lista PSD. „Pot sa candidez si cu si fara mandat. Dragnea nu a considerat ca merit loc pe lista PSD la alegerile parlamentare si asa am hotarat sa fac PRU. Imi pare tare rau ca nu am reusit. Nu sunt tentat să candidez. Ma ocup de probleme mai grave. Nu ai cum sa te duci in fata omului cu probleme penale.

Fostul deputat consideră că PSD va avea un candidat propriu. Orice alt candidat pe langa PSD este un accesoriu. Il respect pe Tariceanu, dar nu cred ca PSD va putea vreodata sa nu propuna vreun candidat.