Sebastian Ghiţă, prima reacţie după ce DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării: Sunt denunţuri mincinoase

Deputatul Sebastian Ghiţă spune că a aflat "cu surprindere" despre cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării sale, în condiţiile în care procurorii îl anunţaseră că îl vor chema la declaraţii după ce va studia dosarul în care avea calitate de suspect.

RomaniaTV.net
23 mart. 2016, 15:22
Sebastian Ghiţă, prima reacţie după ce DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării: Sunt denunţuri mincinoase

Dimineaţă am fost prezent la DNA în calitate de suspect. Pentru că nu cunoşteam detalii despre acuzaţii, procurorul mi-a spus că pot face o cerere pentru a consulta dosarul. Mi-a mai transmis că voi fi contactat ulterior citirii dosarului pentru a da declaraţii. Am aflat cu surprindere despre cererea de reţinere şi arestare. Probabil voi vedea dosarul la Parlament. Resping acuzaţiile procurorilor. Denunţurile mincinoase din dosar au avut ca scop înjumătăţirea pedepsei persoanelor anchetate în alte cauze. Sunt convins că voi putea aduce dovezi în favoarea susţinerii nevinovăţiei mele.
Mă surprinde diversitatea acuzaţiilor, de la probleme cu permisul auto, la relaţii şi informaţii obtinute de la Procurorul Şef al Curţii de Apel Ploieşti şi de la Şeful Poliţiei până la şantaje prin intermediul Realitatea TV. Nu am văzut ca în 2011 Realitatea TV să fi practicat şantajul. Voi parcurge toate procedurile stabilite de lege şi voi aduce toate probele necesare dovedirii nevinovăţiei mele„, a declarat deputatul Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro.

DNA a cerut, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și a arestării preventive a lui Sebastian Ghiță, anchetat într-un nou dosar. Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul DNA, Ghiță este acuzat de dare de mită (2 infracțiuni), folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 infracțiuni), șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis.