Secretarul general al NATO acuză Rusia că „a subminat” stabilitatea şi securitatea Europei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat joi Rusia că ''a subminat stabilitatea și securitatea în Europa'' prin ''comportamentul său agresiv'', relatează AFP.

RomaniaTV.net
24 aug. 2017, 17:15
Secretarul general al NATO acuză Rusia că „a subminat” stabilitatea şi securitatea Europei

După Războiul Rece, ”noi am lucrat activ pentru a făuri un parteneriat strategic cu Rusia”, a declarat Stoltenberg, în cadrul unui colocviu organizat în orașul italian Rimini (nord-est) pe tema apărării și a păcii în lume. ”Cu toate acestea, comportamentul agresiv al Rusiei a subminat stabilitatea și securitatea în Europa”, a adăugat el.

”NATO nu caută confruntarea cu Rusia”, a subliniat șeful Alianței Atlantice, care a reamintit că, în 2014, Rusia ”a anexat ilegal Crimeea”. ”A fost prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial când o națiune europeană a luat prin forță un teritoriu al unei alte țări”, a reamintit Stoltenberg.

”Rusia continuă să destabilizeze Ucraina de est. Este vorba de un conflict în care aproape 10.000 de ucraineni au fost uciși și aceasta a schimbat enorm contextul nostru de securitate”, a continuat el, subliniind că NATO are o dublă abordare în raport cu Rusia: apărarea și dialogul. ”Eu cred puternic în dialog”, a conchis Stoltenberg.