Secretele celui mai recent descoperit continent, dezvăluite. Zeelandia oferă noi perspective asupra istoriei Terrei

Publicat: Joi, 28 Septembrie 2017 13:22 // Actualizat: Joi, 28 Septembrie 2017 13:22 // Sursa: romaniatv.net

Cercetătorii au noi informaţii despre continentul pierdut al Pământului, Zeelandia.

Foto: yoda.ro

Secrete ale continentului pierdut si scufundat au fost descoperite în urma forărilor recente: se afla mai aproape de uscat decât se credea şi a reprezentat practic un pod folosit de animale şi plante acum 80 de milioane de ani, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Extratereştrii ar putea primi primul mesaj de pe Terra, până în 2018. Acest lucru ar putea însemna sfârşitul vieţii de pe Pământ

Zealandia, continentul scufundat în Oceanul Pacificului de Sud, include insula Lord Howe a coastei de est a Australiei, Noua Caledonie şi Noua Zeelandă. Zona de 5 milioane de km pătraţi a fost declarată cel mai nou continent de pe Terra, la începutul anului 2017.

Mai exact, continentul scufundat ar fi fost folosit de animale şi plante drept "pod" între Australia şi Antarctica, acum 80 de milioane de ani.
O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a descoperit rămăşiţe fosilizate şi dovezi ale unor mutări la scară largă ale unor plăci tectonice.

"Descoperirea rămăşiţelor unor organisme care au trăit în mările calde şi adânci, sporii şi polenul unor plante de uscat, toate dezvăluie că geografia şi clima Zeelandiei au fost dramatic diferite în trecut", spune co-directorul expediţiei profesorul Gerald Dickens de la Rice University în Houston, Texas.

Aceştia spun că este o entitate geologică distinctă, dar care îndeplineşte toate criteriile celorlalte continente. Noile sedimente extrase arată cum s-a schimbat continentul şi cum a experimentat tot felul de modificări tectonice şi ecologice de-a lungul a milioane de ani.

Citeşte şi S-a reprogramat SFÂRŞITUL LUMII. Apocalipsa ar fi mai aproape decât s-ar crede

"Zeelandia, un continent scufundat, oferă acum secrete vechi de zeci de milioane de ani, ce ies la iveală în urma forărilor", spune co-directorul proiectului, Jamie Allan.

Sunt noi perspective asupra istoriei Terrei.

De asemenea, aceste descoperiri oferă detalii inedite despre formarea "Inelului de Foc" al Pacificului. Naşterea cercului de foc cu 40 - 50 de milioane de ani în urmă a provocat schimbări dramatice în adâncimea oceanului şi asupra activităţii vulcanice şi a zguduit puternic fundul mării din Zeelandia.

Evenimente dramatice climatice au modelat continentul nou descoperit, spune profesorul Sutherland, de la Victoria University, în Wellington, Noua Zeelandă.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
continente continet nou Terra zeelandia
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6590
RON
14 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H