Secretele unei vieţi SĂNĂTOASE, dezvăluite de un specialist în LEACURI – VIDEO

Ovidiu Bojor, un cunoscut academician, specialist în leacuri, este, la peste 90 de ani, un exemplu de vitalitate şi sănătate. Academicianul, care creează în continuare noi produse fitofarmaceutice, împărtăşeşte de fiecare dată când are ocazia secretul unei vieţi sănătoase.

RomaniaTV.net
26 mai 2015, 08:13
Secretele unei vieţi SĂNĂTOASE, dezvăluite de un specialist în LEACURI – VIDEO

Trebuie să învăţăm să mâncăm şi să ne trăim viaţa organizat. Cel puţin acesta este sfatul celui mai cunoscut specialist în leacuri.

„Sunt trei opturi. Opt ore de muncă activă, randament maxim, opt ore de odihna activă – este partea cea mai frumoasa a vietii pe care 99% din populatie o neglijează – şi opt ore de somn pentru refacerea organismului. Ce inseamna odihna activa: in primul familia, in al doilea rand iti alegi sportul, miscarea care iti place cel mai mult, iti alegi bucata muzicala pe care sa o asculti şi sa iti patrunda in suflet”, spune Ovidiu Bojor.

 

Academicianul Ovidiu Bojor atrage atenţia şi asupra alimentaţiei: „Foarte important e să invatam să mâncăm. Majoritatea oamenilor infulecă, nu stiu sa manance. Mancarea trebuie sa fie un ceremonial. Mestecati supa sau ciorba de 10 ori in gura si friptura de 20 de ori, prima digestie se intampla in cavitatea bucala. Al doilea lucru: la toti le plac mancarurile fierbinţi. O alta greseala: enzimele la 40 de grade se distrug si ele sunt foarte importante in supravietuirea noastra”.

Ovidiu Bojor este un academician și fitoterapeut român, membru al Academiei de Științe Medicale. Potrivit Wikipedia, este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române. Ovidiu Bojor este un renumit farmacist și deopotrivă fondator al fitoterapiei moderne în România.