HAOS la Primărie: Oprescu nu poate fi SUSPENDAT până la rămânerea definitivă a deciziei de arestare preventivă

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat, luni, că la Primăria Bucureşti a avut loc o şedinţă în care s-a discutat situaţia în care se află instituţia. Acesta a explicat că prefectul nu poate suspenda mandatul lui Sorin Oprescu până când instanţa nu comunică arestul preventiv, iar acest lucru se va întâmpla abia după rămânerea definitivă a deciziei. Ulterior acestui ordin, se va alege un viceprimar care să preia atribuţiile primarului General. Cornel Pieptea a precizat că este pregătit să preia funcţia de edil general.

07 sept. 2015, 12:28
HAOS la Primărie: Oprescu nu poate fi SUSPENDAT până la rămânerea definitivă a deciziei de arestare preventivă

Luni, începând cu ora ora 14.00, la sediul Primăriei Generale a Capitalei a avut loc o şedinţă la care au fost convocaţi liderii partidelor din Consiliul General, secretarul general al municipiului Bucureşti şi prefectul municipiului Bucureşti.

Am discutat despre situatia in care se afla primaria si procedural am stabilit pasii care trebuie urmati. In momentul de fata, instanta nu a comunicat prefectului hotararea de arest preventiv a primarului general. Pana cand nu comunica aceasta hotarare, prefectul municipiului Bucuresti nu poate emite ordinul de constatare a suspendarii din functie. Ulterior acelui ordin, Consiliul General se va intruni si din cei doi viceprimari, va ales un viceprimar care sa preia atributiile primarului general.

Sunt pregatit sa preiau functia de primar general, nu este un lucru pe care mi-l doresc. Pozitia mea era mai mult de tehnocrat si in activitatea de viceprimar am fost alaturi de transportul public, de sistemul de incalzire, mai mult decat de chestiunile politice sau de atributiile strict administrative ale unui primar general„, a declarat viceprimarul Cornel Pieptea.

CITEŞTE ŞI: Surse: Sorin Oprescu ar fi vizat în alte şase dosare penale (presă)

Acesta a mai precizat că în situaţia în care hotărârea instanţei va întârzia, din punct de vedere legal, prefectul nu poate emite ordinul de constatare a suspendarii, pana cand nu este comunicata de catre instanta hotararea de arest preventiv.

Nu putem face altceva decat sa asteptam. Domnul prefect a luat legatura cu persoanele care sunt implicate in aceasta speta si am solicitat ca toate aceste lucruri sa se realizeze cat mai repede„, a mai spus Pieptea.

Viceprimarul a mărturisit că la Primăria Capitalei este un blocaj la nivelul plăţilor, după arestarea lui Sorin Oprescu. „In momentul de fata exista un blocaj, insa el nu genereaza probleme dificile. In cursul acestei zile vor organiza o sedinta la nivel administrativ-executiv al primariei, astfel incat sa identificam potentialele riscuri pentru perioada urmatoare, pentru a putea sa gasim solutii„, a conchis acesta.

Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar Sorin Oprescu va fi dus în arestul Poliției Capitalei.

Sorin Oprescu a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost prins cu 25.000 euro mită.

CITEŞTE ŞI: PSD îşi caută candidat pentru Primăria Capitalei. Dragnea: „Nu avem o soluţie astăzi”