Şedinţa de guvern, stabilită pentru marţi la ora 12.00, a fost amânată pentru joi

Şedinţa de guvern a fost programată iniţial pentru marţi la ora 12.00, aceasta fiind prima după ce miniştii şi-au dat demisiile. 

RomaniaTV.net
20 iun. 2017, 08:34
Şedinţa de guvern, stabilită pentru marţi la ora 12.00, a fost amânată pentru joi

UPDATE: Şedinţa de Guvern a fost amânată pentru joi, anunţă România TV. Şedinţa de guvern se amână, după ce secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Moţ, căreia Tudorel Toader i-a delegat atribuţiile, el nefiind în Bucureşti, a transmis că i s-a făcut rău şi nu poate participa la şedinţă. Ea este singurul delegat din partea Ministerului Justiţiei şi fără participarea ei nu se poate ţine reuniunea săptămânală a Executivului

Înainte de anunţul Marianei Moţ, surse guvernamentale au afirmat pentru News.ro că şedinţa de guvern s-ar putea amâna pentru câteva ore după ce PSD şi UDMR nu s-au înţeles nici marţi dimineaţă asupra pragului pentru folosirea limbilor minorităţilor în administraţie, urmând să aibă loc discuţii cu mai mulţi lideri politici. Potrivit unor surse oficiale, tabăra Grindeanu-Ponta- Constantin a avut ieri mai multe discuţii cu liderii UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale.

UPDATE Luni la 12.30 s-a desfăşurat şedinţă pregătitoare, convocată de secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, în timpul căreia ministrul demisionar al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a susţinut trei proiecte de acte normative, au precizat sursele citate.

La şedinţele pregătitoare se stabilesc actele normative ce urmează să fie discutate în şedinţa Executivului şi la care sunt prezenţi, în mod obişnuit, secretarii de stat din ministere şi secretarul general al Guvernului.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a anunţat, sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă la Guvern, că, la solicitarea premierului Sorin Grindeanu, duminică va avea o listă clară a actelor normative care nu pot fi întârziate, iar luni va avea loc o şedinţă pregătitoare de Guvern.

„La solicitarea premierului, am lucrat cu aparatul din subordinea Guvernului şi mâine voi avea lista clară a actelor normative care trebuie adoptate fără întârziere – legate de fonduri europene şi diverse acte care nu pot fi întârziate până se lămureşte situaţia. Luni va fi o şedinţă pregătitoare ca să vedem partea de avizare”, a afirmat Ponta.

El a spus că unii miniştri şi-au delegat atribuţiile, iar alţii, precum ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu şi-au delegat atribuţiile şi lucrează. 

Ponta a mai spus că va prezenta această situaţie premierului, astfel încât să nu se piardă bani, până la rezolvarea situaţiei din Guvern.