Sedus pe Facebook şi cu banii luaţi. Cum a fost înşelat un bărbat, cu 20.000 de lei

Un bărbat a rămas fără 20.000 de lei, după ce s-a îndrăgostit de o presupusă cântăreaţă de muzică populară. Cei doi s-au cunoscut pe Facebook. Doar că în spatele profilului de Facebook se ascundea un şarlatan. Acesta a fost arestat preventiv.

07 feb. 2018, 08:56
Sedus pe Facebook şi cu banii luaţi. Cum a fost înşelat un bărbat, cu 20.000 de lei

Povestea a început în februarie 2016, când bărbatul a început să vorbească pe Facebook cu cineva despre care credea că este o cântăreață de muzică populară din Republica Moldova. El i-a trimis „acesteia” bani de mai multe ori, deși nu i-a auzit niciodată vocea la telefon. După aproape doi ani el şi-a dat seama că a virat în conturile „femeii” peste 20.000 de lei. A propus o nouă întâlnire, dar a fost refuzat din nou, astfel că a mers la poliție.

Oamenii legii au descoperit că presupusa cântăreață este, de fapt, un bărbat de 35 de ani din Suceava. Acesta a fost reținut de polițiști, care au ridicat și două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri. „Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei persoane de sex feminin, și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei”, transmit reprezentanții poliţiei. Suceaveanul este acuzat de fraudă informatică. El a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.