Şeful CJ Prahova: Rezultatele controlului de la SJU Ploieşti vor fi date cel mai probabil marţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova spune că rezultatele controlului început săptămâna trecută de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti vor fi date, cel mai probabil, marţi, iar a doua zi după prezentarea rezultatelor va fi lansat concursul pentru postul de manager.

06 dec. 2013, 16:01
Şeful CJ Prahova: Rezultatele controlului de la SJU Ploieşti vor fi date cel mai probabil marţi

Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, le-a declarat, vineri, jurnaliştilor că, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu Raed Arafat, reiese că rezultatele controlului declanşat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti vor fi „prezentate”, cel mai probabil, săptămâna viitoare, în cursul zilei de marţi, scrie Mediafax.

„Se anticipează că rezultatele controlului vor fi prezentate marţi. Este vorba despre un control, nu despre o anchetă, că toată lumea a spus că e o anchetă, dar ordinul de ministru face referire la un control”, a spus Mircea Cosma.

Acesta a adăugat că a doua zi după prezentarea rezultatelor controlului de la SJU Ploieşti Consiliul Judeţean va începe demersurile pentru organizarea concursului pentru postul de manager al spitalului.

„Concursul se va organiza a doua zi după ce vom primi rezultatul controlului, în sensul că va fi anunţat, va fi publicat, durează, din punctul de vedere al specialiştilor, 45 de zile. Având în vedere numărul mare de zile libere din perioada următoare, s-a pus în discuţie acordarea la limita maximă a managementului provizoriu, respectiv 90 de zile”, a menţionat şeful CJ Prahova.

Mircea Cosma a semnat, vineri, dispoziţia de încetare a contractului de management dintre CJ Prahova şi Adrian Strâmbeanu şi tot vineri a semnat o nouă dispoziţie, prin care directorul medical al spitalului, chirurgul Florin Puşcariu, devine manager interimar.

Citeşte şi Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti şi-a dat demisia

„Cred că a fost alegerea cea mai bună (numirea ca interimar a lui Puşcariu – n.r.) pentru că problemele au apărut de la sectorul de chirurgie şi cred că în felul acesta se va putea aşeza ceea ce e real şi ceea ce este ipotetic în două părţi, pentru a stabili măsurile care trebuie realizate”, a mai spus şeful CJ Prahova.

Potrivit acestuia, contractul de management pe care Adrian Strâmbeanu l-a avut cu CJ Prahova, contract care nu prevedea posibilitatea suspendării din funcţie a managerului, a fost elaborat „după metodologia în vigoare” şi că, în ceea ce priveşte viitorul contract, intenţionează să introducă nişte clauze „privind rolul Consiliului Judeţean în coordonarea activităţii din spital”.

Managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a cerut, marţi, încetarea contractului său de management, la trei zile după ce secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a cerut suspendarea sa din funcţie şi la o zi după ce ministrul Eugen Nicolăescu a făcut un apel către CJ Prahova să-l suspende pe Strâmbeanu din funcţie.

Citeşte şi Seringi cumpărate de Spitalul Judeţean din Ploieşti ar fi ajuns în chioşcul din spital