Şeful IGPR: Am lansat o procedură pentru achiziţionarea a 5.600 de maşini de poliţie care să înlocuiască 30 la sută din parcul auto

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a lansat o procedură pentru achiziţionarea a 5.600 de autoturisme, din care 5.500 pentru patrulare şi 100 pentru munca operativă, a declarat, joi, şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. El a precizat că anul acesta IGPR a cumpărat peste 200 de maşini din fonduri nerambursabile şi sunt în procedură de achiziţie alte peste 300.

02 nov. 2017, 14:49
Şeful IGPR: Am lansat o procedură pentru achiziţionarea a 5.600 de maşini de poliţie care să înlocuiască 30 la sută din parcul auto

Bogdan Despescu a enumerat măsurile pe care IGPR le are în implementare pentru consolidarea capacităţii de intervenţie a poliţiştilor.

„(…) Intensificarea activităţilor de pregătire profesională atât din punct de vedere tactic, dar şi din punct de vedere teoretic, ţintele noastre fiind cei care acţionează în principal în stradă şi folosim aici experienţa poliţiştilor specializaţi din cadrul structurilor de aţiuni speciale”, a declarat el, potrivit news.ro.

Şeful Poliţiei Române a mai spus că, pentru îmbunătăţirea dotării poliţiştilor, au fost cumpărate în acest an 500 de veste antiglonţ şi antiînjunghiere, fiind în achiziţiei până la finalul anului încă 1.000 de astfel de veste, precum şi 10.000 de pulverizatoare cu substanţă iritant lacrimogenă şi 10.000 de bastoane. De asemenea, au fost cumpărate 222 de autoturisme prin proiecte cu fonduri nerambursabile, fiind în achiziţie încă 351 de astfel de autoturisme.

Despescu a adăugat că IGPR a lansat o procedură acord cadru pentru 5.500 de autoturisme de patrulare şi 100 pentru munca operativă.

„Ne dorim ca prin această achiziţie să înlocuim 30 la sută din parcul care a depăşit 10 ani”, a subliniat şeful Poliţiei.