Şeful mafiei ruseşti din Italia a fost prins la Iaşi. Bărbatul face parte din cea mai cunoscută reţea interlopă din fosta URSS

Șeful mafiei rusești din Italia a fost prins la Iași. Bărbatul de 42 de ani face parte din cea mai cunoscută rețea interlopă din spațiul țărilor ex-sovietice.

04 nov. 2018, 06:13
Şeful mafiei ruseşti din Italia a fost prins la Iaşi. Bărbatul face parte din cea mai cunoscută reţea interlopă din fosta URSS

Șeful mafiei rusești din Italia a fost prins la Iași. Bărbatul de 42 de ani face parte din cea mai cunoscută rețea interlopă din spațiul țărilor ex-sovietice, potrivit România TV.

Judecătorii ieșeni au decis să ceară extrădarea acestuia.

Individul este acuzat în Italia de asociere mafiotă şi se adăpostea în România, la Iaşi. A fost prins acum o lună şi, în urma unui proces discret, judecătorii ieşeni au decis, acum două zile, extrădarea. Ion Lozovan, zis „Nicu Băiatu’”, este  membru al temutei grupări infracţionale „Vor-V Zakone”, adică „hoţ în lege”. E cea mai cunoscută reţea interlopă de pe spaţiul ţărilor ex-sovietice, cu membri inclusiv în Iaşi.

Ion Lozovan (42 de ani) este considerat unul dintre şefii mafiei ruseşti din Italia, o grupare infracţională care, în ultimii ani, a început să pună probleme din ce în ce mai mari autorităţilor italiene.

Judecat în Italia în mai multe dosare, ba chiar şi condamnat acum câţiva ani, Lozovan, care în mediul infracţional este cunoscut sub numele de „Nicu Băiatu’”, a fost prins acum mai bine de o lună în timp ce se afla pe teritoriul ţării noastre, potrivit ziaruldeiasi.ro

După identificarea sa, autorităţile au aflat că pe numele interlopului este emis un mandat european de arestare, semnalat în baza de date comună, de Tribunalul din Venezia, încă din luna iunie a acestui an. „Nicu Băiatu’” a fost arestat provizoriu în data de 29 septembrie, pentru ca acum două zile, judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi să dispună extrădarea individului în Italia.