Nu e banc! Şeful poliţiei din Suceava, amendat cu 5.000 de lei de un subaltern

Un caz probabil unicat la nivel naţional s-a petrecut la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, unde inspectorul-şef, comisarul-şef Adrian Buga, a încasat o amendă judiciară de 5.000 de lei, de la un subaltern, inspectorul principal Alexandru Cătălin Duţuc, din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava.

25 sept. 2018, 17:52
Nu e banc! Şeful poliţiei din Suceava, amendat cu 5.000 de lei de un subaltern

Poliţistul Duţuc, în calitate de organ de urmărire penală, care instrumentează dosare, nu a putut trimite o serie de citaţii într-un dosar, în lipsa unui contract cu Poşta. Acesta a solicitat în scris conducerii IPJ Suceava rezolvarea acestei probleme, după care, nemulţumit de lipsa de reacţie, a aplicat amenda de 5.000 de lei.

De cealaltă parte, conducerea poliţiei judeţene i-a transmis inspectorului Duţuc că problema contractului nu poate fi rezolvată la nivelul IPJ Suceava, ci de ordonatorul de credite de la structura centrală, care trebuie să încheie un contract valabil pentru toate inspectoratele de poliţie din ţară, scrie monotorulsv.ro.

Sancţiunea de 5.000 de lei i-a fost aplicată comisarului-şef Adrian Buga, în calitate de împuternicit la comanda poliţiei judeţene.

Pe 18 iulie 2018, inspectorul-şef Adrian Buga a contestat în instanţă aplicarea amenzii, invocând, prin jurist, că sancţiunea nu a fost aplicată cu respectarea normelor legale.

Judecătoria Suceava a admis cererea şi a anulat amenda judiciară în cuantum de 5.000 de lei, pe motive de netemeinicie, decizia fiind definitivă. Aşadar, amenda nu a fost aplicată cu o bază legală clară, au stabilit judecătorii.

Amenda a fost dată în cadrul unei anchete penale începute din 2015 şi aflate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Pe rolul Judecătoriei Suceava mai există un dosar în care şeful IPJ Suceava a mai contestat încă o amendă judiciară.