Semnal de alarmă privind MAJORAREA salariului minim: Tehnocraţii NU au bani

Majorarea salariului minim este în pericol şi asta pentru că tehnocraţii spun că nu au bani. Semnalul alarmant este tras chiar de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, care susţine că nu există nicio garanţie că salariul minim va creşte de la 1 mai aşa cum a promis Guvernul. Şi asta nu e tot. Oameni din jurul guvernului dau şi semnalul amânării pentru următorii doi ani a aplicării‎ legii salarizării unice a bugetarilor.

01 mart. 2016, 10:16
Semnal de alarmă privind MAJORAREA salariului minim: Tehnocraţii NU au bani

Şeful Senatului Călin Popoescu Tăriceanu vorbea despre varianta amânării majorării salariului minim care trebuia să se aplice de 1 mai anul acesta pentru că spunea el, nu există nici explicaţie din partea guvernului.

Dacian Cioloş nu a mai spus dacă va intra sau nu în vigoare această prevedere de majorare a salariului minim la 1 mai 2016. Tăriceanu i-a cerut premierului să vină şi să dea explicaţii pe această temă.

Există nelămuriri şi în privinţa legii salarizării bugetarilor, un proiect la care guvernul lucrează de câteva luni pe draftul lăsat de guvernarea anterioară. Vicepremierul Dâncu a spus, ieri, că acest proiect ar putea fi aprobat în cel mult o săptămână.

În toată această incertitudine, vin declaraţii şi de la alţi politicieni apropoiaţi de guvern care pun sub semnul întrebării majorarea acestor salarii prin legea salarizării bugetarilor. Teodor Stolojan spunea că există semnale potrivit cărora nu s-ar putea aplica în acest an legea salarizării bugetarilor şi poate chiar nici anul viitor. Pe de altă parte, şi din partea oficialilor europeni vin semnale alarmante care transmit că mărirea de salarii şi pensii în România ar pune în pericol deficitul bugetar.