Sfaturi să îţi echilibrezi hormonii fără să înghiţi hormoni

Estrogenul, progesteronul, tiroida, cortizol, insulina etc. Cei mai mulţi dintre oameni au auzit de aceste denumiri, unii dintre ei au şi o vagă idee despre funcţia lor însă adevărul este că lucrurile sunt mai complicate decât ar părea la prima vedere.

28 mart. 2017, 20:23
Sfaturi să îţi echilibrezi hormonii fără să înghiţi hormoni

Este nevoie de timp si studii de specialitate pentru a intelege rolul si modul de functionare a hormonilor. Daca te confrunti insa cu o dezechilibru al hormonilor este bine ca mai intai sa incerci solutii naturale, dupa ce in prealabil ai discutat cu medicul de familiei, inainte de a apela la tratamente hormonale.

Chiar si cei mai sanatosi oameni care au o dieta buna se pot confrunta cu oboseala, cresterea in greutate, ameteala etc. Echilibrarea hormonala nu este atat de dificila, iar odata realizata atat viata ta profesionala cat si cea personala vor atinge noi culmi. Iata 7 sfaturi sa iti echilibrezi hormonii fara sa inghiti hormoni.

Evita mancarea „alba”

Din ce in ce mai multi specialisti in nutritie le recomanda pacientilor sa elimine din alimentatie carbohidratii rafinati precum zaharul, orezul alb, painea, alcoolul si produsele facute din faina alba precum briosele, pastele, pretzels si alte gustari de acest fel. Macar pentru o luna renunta la toate aceste alimente si vezi cum te simti. Rezultatele ar putea sa te faca sa renunti pentru totdeauna la ele.

Suplimente alimentare cu omega 3

Una dintre cele mai usoare modalitati de echilibrare hormonala este sa iei mai suplimente cu omega 3. Pot fi administrate sub forma de ulei de peste sau ulei de alge, in cazul in care esti vegan. Semintele de chia, in si nucile – toate au acid alfa linolenic, care este mai greu de transformat in omega 3.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.