SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI 6-7, 6-3, 4-6: Simona pierde nr. 1 mondial

Finala Australian Open, între Simona Halep, locul I WTA, şi Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a început, pe arena Rod Laver de la Melbourne Park, cu daneza la serviciu. La Melbourne, temperatura este ridicată, 32 de grade Celsius.

26 ian. 2018, 10:48
SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI 6-7, 6-3, 4-6: Simona pierde nr. 1 mondial

Simona Halep a pierdut finala Australian Open, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, cu Caroline Wozniacki

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI 6-7, 6-3, 4-6, Simona îşi pierde iar serviciul.

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI 6-7, 6-3, 4-3, Simona devine favorită, e rândul adversarei să apeleze la medic.

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI 6-7, 6-3, 3-3 şi tribunele îi strigă numele Simonei.

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI 6-7, 6-3, 2-3, Simona îşi pierde serviciul la 0, dar câştigă pe cel al adversarei

Halep – Wozniacki 6-7, 6-3, 1-2, Simona face break dupa un game lung, cu şapte avantaje!

Halep – Wozniacki 6-7, 6-3, 0-1, Simona pierde primul game după ce a avut 30-0, multe greşeli neforţate.

Halep – Wozniacki 6-7, 6-3. Simona rezistă şi-şi face din nou serviciul, pauză de vestiar si1 set decisiv dacă Simona decide să continue.

Game 21 Halep reuşeşte primul break al setului şi urmează la serviciu.

Halep arată foarte obosită. Ea a chemat medicul pentru a-i verifica tensiunea arterială.

Game 18 Se merge cap la cap în acest set, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul. Este 3-2 pentru Halep.

Game 16 Simona salvează patru mingi de break, revine şi îşi câştigă serviciul. Ea conduce cu 2-1 în acest set secund. Acest game a durat 11 minute, fiind cel mai lung al meciului!

Game 14 Halep continuă să servească impecabil şi începe setul doi cu un set câştigat la 30. Halep conduce în premieră pe tabelă în această finală, 1-0.

Game 13 Tie-break-ul a fost câştigat de Wozniacki, cu 7-2, dar Halep a luptat pentru fiecare punct. Daneza este foarte puternică astăzi. Ea şi-a adjudecat primul set, 7-6, în 52 de minute.

Game 12 Primul set va fi decis la tie-break. Este 6-6, după 42 de minute de joc.

Game 11 Este rândul lui Wozniacki să îşi facă serviciul la 0, daneza are acum 6-5.

Game 10 Simona îşi câştigă serviciul la 0 şi egalează pentru prima oară în această partidă. Scorul este 5-5!

Game 9 Break făcut de Simona, care se apropie la un singur game de Wozniacki lşi serveşte. Halep a avut 40-0, dar a câştigat la 30 şi este condusă acum cu 4-5.

Game 8 În continuare se păstrează diferenţa făcută în debutul partidei. Halep şi-a făcut serviciul, dar Wozniacki serveşte pentru câştigarea setului. Are 5-3 în momentul de faţă.

Game 7 Un singur break până acum, cel făcut de Wozniacki pe primul serviciu al lui Halep. Acum daneza şi-a câştigat din nou serviciul şi s-a distanţat la 5-2.

Game 6 Al doilea game consecutiv la 0 făcut de Simona pe propriul serviciu. Este 4-2 pentru daneză, însă Halep ar trebui să ia mai multe puncte pe srviciul acesteia.

Game 5 Halep câştigă doar o minge pe acest serviciu al danezei. Wozniacki are 4-1.

Game 4 Simona începe să revină şi face game alb. Este 3-1 pentru Wozniacki.

Game 3 Daneza începe în forţă şi îşi face din nou serviciul. Are 3-0 acum. Aşa a început Halep şi meciul din semifinale, cu Angelique Kerber.

Game 2 Simona îşi pierde serviciul, la 30. Daneza a avut două mingi de break, dar Halep a reuşit să salveze doar una.

Game 1 Meciul începe cu Wozniacki la serviciu, care îşi valorifică avantajul, e 1-0 pentru daneză.

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Sâmbătă dimineaţă, Simona Halep şi Caroline Wozniacki vor juca în ultimul act de la Melbourne, de la 10:30, LIVE TEXT pe digisport.ro. Miza este una enormă. Pe lângă faptul că ambele jucătoare au ocazia de a-şi trece în cont primul turneu de Grand Slam, în joc este şi miza locului 1 WTA. Dacă va învinge, daneza o va detrona pe marea noastră campioană din fotoliul de lider. 

SIMONA HALEP-CAROLINE WOZNIACKI VIDEO AUSTRALIAN OPEN (ora 10.30). Toată ţara e alături de Simona, moment istoric al sportului românesc

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. Simona Halep – Caroline Wozniacki, în finala Australian Open 2018. Meciul se joacă sâmbătă, de la 10.00. În ultimul act al Internaționalelor Australiei, la Melbourne, se întâlnesc românca de 26 de ani, actualul nr. 1 WTA, și daneza de 27 de ani, 2 WTA. Și nordica a fost primul loc în lume fără să fi câștigat un turneu de Mare Șlem! Asta e marea miză de sâmbătă.

UPDATE 27 ianuarie. ”Am dormit chiar şi acum, înainte să vin aici (n.r. la interviu). Sunt ok şi fizic, mental sunt foarte bine. Un pic de probleme la tălpi, dar e normal, după câte ore am petrecut pe teren. 14 ore din câte am înţeles. Cam mult! Piciorul drept e un pic rău, talpa dreaptă mai exact, pentru că am compensat.

Dar mă mai ţine un meci. După aceea voi vedea, o să fac nişte tratamente, că am nevoie. Aseară am mâncat nişte ciocolată, pentru că simţeam nevoia. Am prins doar două game-uri. Am jucat bine! Am văzut şi mingile pe care le-am făcut cu dreapta, direct câştigătoare. Şi mi-au plăcut!”, a declarat Simona Halep, pentru site-ul treizecizero.ro.

”Wozniacki e luptătoare, nu greşeşte, ţine mingea în teren. E pozitivă, nu cedează. E greu când ai o adversară de acest gen, dar am ajuns la nivelul acela la care nu mai cedez şi cred că va fi un meci interesant. Sper să fie un meci bun”

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va disputa sâmbătă finala Australian Open împotriva danezei Caroline Wozniacki. HALEP – WOZNIAKCI este LIVE VIDEO pe Eurosport și ONLINE STREAM pe Eurosport Player. 

Organizatorii au o veste excelentă și pentru români, care la ultimele meciuri au făcut eforturi pentru a se trezi în timp util pentru a o urmări pe Simona Halep. FINALA AUSTRALIAN OPEN se dispută de la ora 10:30, ora României!

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. LIVE TEXT. Jurnaliștii de la El Pais au luat-o peste picior pe Simona, când au aflat că liderul WTA nu are un sponsor tehnic: Citește mai multe despre cum au umilit-o cei de la El Pais.

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. LIVE TEXT. Seara de după semifinala cu Angelique Kerber a fost una de relaxare pentru Simona Halep (26 de ani).Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii s-a retras în camera de hotel și s-a delectat cu o ciocolată.

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. LIVE TEXT. Nadia Comăneci i-a trimis un mesaj Simonei înaintea finalei. „Mă voi trezi la 02:00 dimineața (n.r. ora SUA) ca să urmăresc finala de la Australian Open. Simona trebuie să știe faptul că este încurajată și iubită de noi toți și oricare ar fi rezultatul, Simona va rămâne Simona”, a spus Nadia

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. LIVE TEXT. Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Sankt Petersburg, programat săptămâna viitoare.

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. Miza finalei este dublă

Câştigătoarea finalei dintre HALEP și WOZNIACKI va ocupa luni locul 1 în clasamentul WTA.

Totodată, aceasta este prima finală din istoria tenisului feminin când ambele finaliste au salvat mingile de meci ale adversarelor lor în precedentele întâlniri. Wozniacki a salvat meciul cu Jana Fett din runda a doua, în timp ce Halep a salvat trei mingi de meci în partida de poveste cu Lauren Davis, din turul trei, și alte două mingi de meci împotriva Angeliquei Kerber, în semifinale.

De asemenea, nici Simona Halep și nici Caroline Wozniacki nu au mai câștigat până acum un turneu de Grand Slam. Astfel, sâmbătă se joacă cu trofeul și nr.1 WTA pe masă.

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. Victorie dramatică cu Angelique Kerber
Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei şi s-a impus dramatic după două ore şi 20 de minute, salvând şi două mingi de meci, în partida cu Kerber.

Simona Halep, care a făcut istorie la Australian Open în turul al treilea cu Lauren Davis, meci câştigat cu 15-13 în decisiv, a produs alături de Angelique Kerber cel mai frumos meci de la ediţia de anul acesta a turneului de la Melbourne.

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Mare Şlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Halep nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 2 milioane de dolari australieni şi 1.300 de puncte WTA.

HALEP – WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. Provocare uriașă cu Wozniacki

Wozniacki are 4-2 în meciurile directe cu Halep, în faţa căreia s-a impus în ultimele trei confruntări. Halep a învins în 2013 în semifinale la New Haven, cu 6-2, 7-5, şi în 2015 în semifinale la Dubai, cu 2-6, 6-1, 6-1. Daneza a câştigat în 2012 în optimi la Dubai, cu 6-2, 6-3, în 2015 în semifinale la Stuttgart, cu 7-5, 5-7, 6-2, în 2017 în sferturi la Eastbourne, cu 5-7, 6-4, 6-1, şi la Turneul Campioanelor de la Singapore, în grupă, cu 6-0, 6-2.

Totuşi, cine va câştiga acest turneu va rezolva problema: dacă învinge, Halep cucereşte primul său Grand Slam şi rămâne numărul 1 în lume; dacă învinge, Wozniacki ia primul său turneu major din carieră şi urcă în acelaşi timp pe primul loc în clasamentul WTA.

O altă miză uriaşă este şi la nivel financiar. Cine triumfă, pleacă acasă cu 3,1 milioane de dolari!

Simona a pierdut de două ori finala de la Roland Garros, în 2014 cu Maria Şarapova şi anul trecut cu Jelena Ostapenko. De cealaltă parte, Wozniacki are două finale pierdut la US Open. În 2009 era învinsă de Kim Clijsters, în timp ce în 2014 ceda în faţa Serenei Williams. 

Simona HALEP – Caroline WOZNIACKI ONLINE STREAM la AUSTRALIAN OPEN 2018. EUROSPORT LIVE STREAMING. Totul despre mare finală

Simona Halep – parcurs la Australian Open

Debutul Simonei la această ediţie a fost unul extrem de complicat. Puştoaica Destanee Aiava i-a pus mari probleme în primul set, iar în actul secund sportiva noastră s-a accidentat la gleznă. A trecut în cele din urmă în turul II, acolo unde n-a avut nicio emoţie cu Eugenie Bouchard. Cel mai intens duel l-a avut în faza sferturilor de finală. A făcut cu Lauren Davis al 4-lea cel mai lung meci la feminin din istoria Australian Open, victoria venind în decisiv, cu 15-13!. 

  • Turul I – Destanee Aiava 7-6, 6-1
  • Turul II – Eugenie Bouchard 6-2, 6-2
  • Turul III – Lauren Davis 4-6, 6-4, 15-13
  • Optimi – Naomi Osaka 6-3, 6-2
  • Sferturi – Karolina Pliskova 6-3, 6-2
  • Semifinale – Angelique Kerber 6-3, 4-6, 9-7

Caroline Wozniacki – parcurs la Australian Open

Drumul danezei către prima ei finală de la Melbourne a început împotriva unei românce. Wozniacki a eliminat-o uşor în două seturi pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-2, 6-3. A urmat un duel mult mai dificil împotriva croatei Jana Fett, decis în trei seturi. Apoi, Caro a mai dat de greu doar în faza sferturilor de finală, când a avut nevoie din nou de trei seturi împotriva ibericei Carla Suarez Navarro.

  • Turul I – Mihaela Buzărnescu 6-2, 6-3
  • Turul II – Jana Fett 3-6, 6-2, 7-5
  • Turul III – Kiki Bertens 6-4, 6-3
  • Optimi – Magdalena Rybarikova 6-3, 6-0
  • Sferturi – Carla Suarez Navarro 6-0, 6-7, 6-2
  • Semifinale – Elise Mertens 6-3, 7-6

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING: 

Carolina, cu un an mai în vârstă decât Halep, are mai multe trofee în palmares. Daneza a cucerit 27 de trofee de-a lungul carierei. În schimb, Simona are 16. Wozniacki stă mai bine şi în privinţa banilor câştigaţi în circuit. A încasat 27 de milioane de dolari, cu şase mai mult decât Halep.

Premieră după 38 de ani

Meciul dintre cele două reprezintă o bornă istorică pentru Australian Open, în condiţiile în care în ultimii 38 de ani măcar una dintre finaliste avea în palmares măcar un trofeu de Grand Slam.

În 1980 s-a disputat ultima finală la Australian Open în care niciuna dintre adversare nu mai câştigase vreun titlu de Mare Şlem în carieră. Atunci, Hana Mandlíková (Cehoslovacia) şi Wendy Turnbull (Australia) s-au aflat faţă în faţă, iar câştig de cauză a avut prima, scor 6-0, 7-5. După victoria de la Australian Open, Hana Mandlíková a mai cucerit alte trei titluri de Mare Şlem.

HALEP – WOZNIACKI finala Australian Open. Tot ce trebuie să ştii despre ultimul act de la Melbourne

 

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Sâmbătă dimineaţă, Simona Halep şi Caroline Wozniacki vor juca în ultimul act de la Melbourne, de la 10:30, LIVE TEXT pe digisport.ro. Miza este una enormă. Pe lângă faptul că ambele jucătoare au ocazia de a-şi trece în cont primul turneu de Grand Slam, în joc este şi miza locului 1 WTA. Dacă va învinge, daneza o va detrona pe marea noastră campioană din fotoliul de lider.

Pentru Simona este a treia finală a unui turneu de Mare Şlem, după ultimele acte disputate la Roland Garros (2014 şi 2017), în timp ce Wozniacki se află tot la încercarea cu numărul trei, după ce în 2009 şi 2014 a jucat la US Open cu trofeul pe masă.

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Simona, faţă în faţă cu istoria

Numărul unu mondial scrie istorie la Australian Open, acolo unde s-a calificat dramatic în finală. Dacă va câştiga la Melbourne, Simona va fi prima învingătoare din istorie care cucereşte titlul salvând 5 mingi de meci în drumul spre ultimul act.

O adevărată luptătoare, Simona Halep a arătat încă o dată că e în stare să se agaţe de orice fărâmă de şansă pentru a triumfa. După ce în disputa cu Lauren Davis a salvat, la 11-10, trei mingi de meci, azi, contra lui Kerber, a revenit de la 5-6 şi 15-40 pe serviciul adversarei.

În total, aşadar, constănţeanca a salvat 5 mingi de meci. Dacă se va impune în finala contra Carolinei Wozniacki, Simona va fi prima câştigătoare de la Australian Open care reuşeşte să revină de la cinci mingi de meci împotriva ei, de-a lungul turneului.

În trecut, Capriati, Serena Williams, Na Li şi Kerber au salvat mingi de meci în timpul turneului, pentru ca apoi să se impună la Melbourne. Interesant e că şi Wozniacki, adversara din finală, a salvat anul acesta două mingi de meci, în disputa cu Fett. Daneza a revenit în decisiv de la 5-1 pentru a se califica mai departe.

„Am încercat să lovesc mingea, să nu fiu speriată că are două mingi de meci. Cred că am jucat foarte bine acele mingi. Nu mi-a fost teamă că o să pierd, poate din cauza asta … am câştigat acele mingi, iar apoi mi-am recâştigat încrederea că pot învinge”, a dezvăluit Simona ce a simţit la mingile de meci, la conferinţa de presă de după confruntarea contra lui

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING:  Simona şi loviturile câştigătoare

Simona Halep a schimbat tactica! Acest lucru s-a văzut în meciul contra Karolinei Pliskova (6-3, 6-2) şi a fost evident în duelul cu Angelique Kerber (6-3, 4-6, 9-7), de la Australian Open. Jocul campioanei din România a fost mult mai agresiv, aceasta căutând să îşi facă frecvent singură punctele, în locul aşteptării greşelii adversarei.

După cum şi ea declară, cele 50 de lovituri direct câştigătoare din semifinale reprezintă un record al carierei ei. Ea a comis şi multe greşeli neforţate, dar ele au venit din dorinţa sportivei noastre de a fi ea cea care domină partida.

Întrebată la conferinţa de presă dacă acesta este cel mai mare număr de lovituri câştigătoare dintr-un meci, Halep a răspuns: „Cred că da. Sper să nu fie ultimul”.

Comparativ cu această abordare ofensivă, Halep a avut numai 27 de lovituri câştigătoare în partida de 3 ore şi 45 de minute cu Lauren Davis din turul al treilea (4-6, 6-4, 15-13).

De partea cealaltă, Kerber a trimis şi ea 33 de lovituri direct câştigătoare, dar a comis şi 34 de greşeli neforţate.

Declaraţia Simonei ne anunţă că va avea, cel mai probabil, aceeaşi abordare şi în finala cu Caroline Wozniacki. Daneza este poate cea mai bună jucătoare din circuit, atunci când vine vorba de aspectul defensiv, fiind un adevărat „zid”.

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Simona, faţă în faţă cu istoria

Numărul unu mondial scrie istorie la Australian Open, acolo unde s-a calificat dramatic în finală. Dacă va câştiga la Melbourne, Simona va fi prima învingătoare din istorie care cucereşte titlul salvând 5 mingi de meci în drumul spre ultimul act.

O adevărată luptătoare, Simona Halep a arătat încă o dată că e în stare să se agaţe de orice fărâmă de şansă pentru a triumfa. După ce în disputa cu Lauren Davis a salvat, la 11-10, trei mingi de meci, azi, contra lui Kerber, a revenit de la 5-6 şi 15-40 pe serviciul adversarei.

În total, aşadar, constănţeanca a salvat 5 mingi de meci. Dacă se va impune în finala contra Carolinei Wozniacki, Simona va fi prima câştigătoare de la Australian Open care reuşeşte să revină de la cinci mingi de meci împotriva ei, de-a lungul turneului.

În trecut, Capriati, Serena Williams, Na Li şi Kerber au salvat mingi de meci în timpul turneului, pentru ca apoi să se impună la Melbourne. Interesant e că şi Wozniacki, adversara din finală, a salvat anul acesta două mingi de meci, în disputa cu Fett. Daneza a revenit în decisiv de la 5-1 pentru a se califica mai departe.

„Am încercat să lovesc mingea, să nu fiu speriată că are două mingi de meci. Cred că am jucat foarte bine acele mingi. Nu mi-a fost teamă că o să pierd, poate din cauza asta … am câştigat acele mingi, iar apoi mi-am recâştigat încrederea că pot învinge”, a dezvăluit Simona ce a simţit la mingile de meci, la conferinţa de presă de după confruntarea contra lui Kerber.

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING: 

Confruntarea cu Angelique Kerber poate să conteze în planul prospeţimii, dar din punct de vedere moral e un mare câştig. Sportiva noastră a dezvăluit cum a trecut peste cel mai greu moment al meciului cu Kerber: „Nu mi-a fost teamă că o să pierd!”.

„Mă simt extraordinar. Mă simt bine după ce s-a întâmplat. Voi juca o nouă finală. E a treia (de Grand Slam, după două la Roland Garros). Poate va fi cu noroc. Vom vedea sâmbătă”, a declarat Halep la conferinţa de presă.

„Sunt fericită şi sunt mândră că am putut rezista şi că am luptat până la final. E un sentiment plăcut. Aştept cu nerăbdare ultimul meci al turneului”, a mai spus Halep, citată de Reuters.

Românca a comentat şi stilul său agresiv din acest meci, în care a adunat nu mai puţin de 50 de lovituri direct câştigătoare (28 în decisiv): ”Multe, nu-i aşa? Fratele meu tocmai mi-a scris. Nu-mi vine să cred, de fapt. Cred că e pentru prima oară. Sper să nu fie şi ultima”.

”Am fost agresivă. Am avut asta în mine şi am încercat să termin repede punctele, dar nu e aşa uşor cu ea (Kerber). Se mişcă foarte bine”, a adăugat românca.

Halep s-a referit şi la momentul dificil pe care l-a avut în setul al treilea, când Kerber a beneficiat de două mingi de meci: ”Am încercat să lovesc mingea, să nu fiu speriată că are două mingi de meci. Cred că am jucat foarte bine acele mingi. Nu mi-a fost teamă că o să pierd, poate din cauza asta … am câştigat acele mingi, iar apoi mi-am recâştigat încrederea că pot învinge”.

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Luptătoarea Simona şi problemele la gleznă

Halep a revenit încă o dată admirabil, dar în perspectiva finalei are de înfruntat și problemele de la gleznă, care i-au dat ceva emoții până acum. Cea mai bună jucătoare de tenis din lume are o zi la dispoziție pentru a se reface, deși, spune ea, acum are probleme și la piciorul drept. Asta pentru că, probabil, din dorinţa de a se proteja la stângul, şi-a suprasolicitat celălalt picior.

”În clipa aia, (n.r. – când Kerber a ratat două mingi de meci) nici nu mai puteam să gândesc. Deci, nu mă gândeam nici la glezne. Dar, de fapt, acum piciorul cel drept e chiar mai rău, pentru că am împins mult în el. E greu, dar ca să fiu sinceră vă spun că nu mă gândesc la asta. Vreau doar să dau tot ce pot din nou sâmbătă, iar apoi voi avea o vacanță frumoasă”, a spus Simona la conferința de presă.

Ambiția Simonei de a câștiga primul ei Grand Slam din carieră este foarte mare și capabilă de a o face să nu se mai gândească la nimic altceva. Asta susține și Virginia Ruzici, managerul lui Halep și singura româncă cu un trofeu de Grand Slam în palmares, Rolland Garros (1978).

”Simona refuză să piardă! Este gata să moară pe teren, numai să câştige. Este genetic! Simona este dintotdeauna, o mare, mare luptătoare. În momentul de faţă, după ce a devenit numărul 1 mondial, a trecut la o altă dimensiune, din punct de vedere tehnic şi psihologic. Deci, joacă în acest turneu, în calitate de numărul 1 mondial şi bineînţeles că vrea să ţină acest loc. E adevărat că are o nouă ocazie de a câştiga un turneu de Grand Slam, după ce a pierdut acea finală la Roland Garros. O motivează şi mai mult, îi dă această dorinţă de a nu ceda, cu orice chip”, a explicat Virgina Ruzici.

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING: 

Serviciul a funcţionat bine în momentele cheie ale meciului din penultimul act, acesta fiind una dintre armele importante ale marii noastre campioane.

Începutul de 2018 ne aduce în prim plan o mare campioană: Halep nu mai este jucătoarea de regularitate de anii trecuţi, ci a devenit foarte ofensivă. Îşi face mult mai frecvent punctele, atacă şi riscă mult mai mult. Dar, pe lângă „bombardamentul” la care a supus-o pe germancă, Simona a fost ajutată şi de un alt atu: serviciul.

Wim Fissette, noul antrenor al lui Angelique, o ajuta pe constănţeancă în perioada în care au colaborat să îşi îmbunătăţească enorm serviciul. Cahill i-a îmbunătăţit o mulţime de alte aspecte în joc, însă chiar împotriva elevei fostului antrenor Simona a servit din nou excelent. A servit 6 aşi, câştigând 67% din punctele jucate cu primul serviciu (faţă de doar 52%, procentajul lui Kerber).

„Am reuşit 8 aşi (n.r. au fost doar 6), dacă vă puteţi imagina. Asta mi-a zis antrenorul meu. Am servit bine, lucru care mi-a adus victoria”, a spus Halep, după victoria contra lui Kerber.

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. L-a impresionat pe Wilander

Mats Wilander, deţinătorul a 7 turnee de Grand Slam la simplu, s-a declarat încântat de prestaţia Simonei Halep din semifinala cu Angelique Kerber. În măsura în care va fi proaspătă sâmbătă, în finală, campioana noastră are o şansă imensă la trofeul suprem de la Australian Open.

Schimbarea de paradigmă în jocul numărului unu mondial a fost salutată de marele Mats Wilander, care s-a declarat impresionat de evoluţia româncei.

„Simiona Halep a meritat victoria şi chiar a jucat senzaţional în această semifinală. Simona a crescut enorm faşă de anul trecut. Este mult mai agresivă şi observ că acum stă mult mai bine pshic în momentele grele. În mod sigur vom avea o finală foarte disputată, dar este foarte important să vedem cât de repede se va recupera Halep”, a spus Wilander, la Eurosport.

După victoriile cu Lauren Davis şi Angelique Kerber, venite după ce a salvat mingi de meci, Simona are un moral extraordinar, ceea ce o face favorită pentru ultimul act. Totuşi, multe vor depinde de modul în care ea se recuperează, petrecând pe teren mult mai multe ore prin comparaţie cu adversara.

„Dacă Simona se va recupera bine, iar problemele de la gleznă nu îi vor mai da bătăi de cap, atunci în finală o să fie şi mai puternică deoarece a facut în Australia un turneu foarte bun. Wozniacki este o jucătoare inteligentă şi în mod sigur nu o va lăsa pe Halep să o atace”, a mai spus Wilander.

SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT STREAMING: Tribut pentru Cahill

Darren Cahill este arhitectul din spatele agresivităţii Simonei, acesta reuşind să o facă să înţeleagă că nu mai poate repeta erorile de anul trecut, din finala de la Roland Garros.

„Antrenorul lui Halep a lucrat mult în ultimul timp cu eleva lui la agresivitate, s-a văzut perfect la Australian Open. În finala de la Roland Garros, Simona a jucat foarte defensiv, iar lucrul acesta a făcut ca ea să nu castige marele trofeu. În această semifinală ambele jucătoare au dat tot ce au avut mai bun din ele, dar Halep a fost aproape tot meciul peste Kerber. A avut mult mai multe puncte câştigătoare decât adversara ei. Simona de acum nu este Simona Halep de anul trecut. Ea este mult mai agresivă”, a mai spus celebrul suedez.

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Caroline abia aşteaptă finala

Daneza a vorbit frumos despre ultimul act de sâmbătă. Ea s-a calificat în finala Openului Australiei, învingând-o în două seturi, 6-3, 7-6 (7/2), pe belgianca Elise Mertens, în prima partidă din penultimul act al competiţiei, disputată joi la Melbourne.

După penultimul act, Caro a stat cu ochii pe Halep – Kerber, iar ulterior şi-a împărtăşit prima impresie legată de confruntarea cu marea noastră campioană. Miza este dublă în meciul de sâmbătă, una dintre jucătoare urmând să câştige în premieră un titlu de Mare Şlem, dar în joc este şi poziţia de lider mondial.

„Cred că va fi foarte incitant pentru că ne luptăm atât pentru trofeu, dar şi pentru numărul 1 mondial. Cine învinge sâmbătă va fi de săptămâna viitoare pe primul loc în lume, aşa că sunt de părere că e o poveste cât se poate de frumoasă”, a spus Wozniacki, după ce şi-a aflat adversara din ultimul act.

În vârstă de 27 ani, Caroline Wozniacki a petrecut 67 de săptămâni în fotoliul de lider al clasamentului WTA, între 2010 şi 2012, însă nu a reuşit să câştige niciun titlu de Mare Şlem, aflându-se acum la cea de-a treia finală din cariera sa într-un turneu major, după cele disputate la US Open în 2009 şi 2014.

4-2 este scorul întâlnirilor direct Wozniacki – Halep, ultimele trei confruntări fiind adjudecate de daneză. În finalul lui 2017, la Turneul Campioanelor, Caro s-a impus cu 6-0, 6-2. Între timp, însă, Halep a crescut enorm în joc, având o pregătire de iarnă excelentă. Mai mult, campioana noastră îşi asumă foarte multe riscuri şi punctează frecvent prin lovituri direct câştigătoare.

 

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Miza fotoliului de lider mondial

Simona Halep e la un singur meci de câştigarea primului Grand Slam al carierei, dar miza nu este doar trofeul de la Melbourne.

Wozniacki o va depăşi pe Halep în clasamentul WTA, dacă se va impune. În schimb, în cazul în care „Simo” va triumfa, va avea un avans important în fruntea clasamentului, unul pe care îl conduce în ultimele 16 săptămâni.

O victorie la Melbourne o va propulsa pe româncă la 8.415 puncte, cu 1.150 mai multe decât „Caro”, care ar rămâne cu 7.265. Dacă Wozniacki se va impune, va acumula 7.965 de puncte şi Halep ar rămâne cu 7.715.

În cazul în care Simona ar părăsi Melbourne cu avansul de 1.150 de puncte, atunci poate rămâne pe prima poziţie în următoarea perioadă, chiar dacă se va retrage de la Sankt Petersburg. Ea a lăsat să se înţeleagă acest lucru după duelul cu Kerber.

„Am decis după ce m-am accidentat la gleznă că voi lupta pentru fiecare minge până la final. După acest turneu, voi lua clar o pauză de odihnă”, a spus Halep, la interviul acordat la finalul partidei.

Anul trecut, Halep s-a retras de la Sankt Petersburg, după turul doi. Deşi obţinuse o victorie în faţa talentatei Ana Konjuh, scor 6-4, 7-6, campioana noastră a acuzat o accidentare la genunchi. Din fericire, are astfel doar 100 de puncte de apărat, astfel că poziţia sa în clasamentul WTA nu va fi periclitată.

Halep a confirmat acum câteva zile prezenţa la turneul de la Doha, transmis în direct de Digi Sport în perioada 12-18 februarie. Acolo vor fi prezente aproape toate starurile din circuit, Caroline Wozniacki, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Venus Williams, Karolina Pliskova sau Jelena Ostapenko confirmând participarea.

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Cine e mai „proaspătă”

Mulţi specialişti se tem că Wozniacki va fi mai proaspătă decât Simona Halep în finala de sâmbătă, însă daneza nu a petrecut la Australian Open mult mai puţin timp pe teren. Deşi a avut două meciuri maraton, numărul unu mondial are un „handicap” de doar o oră şi jumătate.

„Dacă Halep nu se recuperează, Wozniacki va porni cu un mic avantaj”, a mai spus Mats Wilander, fostul mare campion suedez, la Eurosport.

Într-adevăr, senzaţia generală e că învingătoarea de la Turneul Campioanelor are un avantaj al prospeţimii, judecând din prisma disputelor extrem de lungi avute de Simona cu Lauren Davis şi Angelique Kerber. E adevărat, probabil după confruntarea cu germanca, marea noastră campioană are nevoie de un timp mai mare de recuperare, însă, per total, constănţeanca nu a stat cu mult mai mult pe teren decât adversara. Asta şi pentru că a ştiut să îşi facă disputele cu Bouchard, Osaka şi Pliskova foarte uşoare, salvând foarte multă energie.

Trăgând linie, observăm că Halep a petrecut 11 ore şi 43 de minute în meciurile de la Melbourne, în timp ce Wozniacki a stat 10 ore şi 10 minute.

Parcursul Simonei Halep

Turul 1: Halep – Aiava 7-6(5), 6-1 (o oră şi 53 de minute)

Turul 2: Halep – Bouchard 6-2, 6-2 (o oră şi 7 minute)

Turul 3: Halep – Lauren Davis 4-6, 6-4, 15-13 (3 ore şi 47 minute)

Optimi: Halep – Naoimi Osaka 6-3, 6-2 (o oră şi 20 de minute)

Sferturi: Halep – Karolina Pliskova 6-3, 6-2 (o oră şi 13 minute)

Semifinale: Halep – Kerber 6-3, 4-6, 9-7 (2 ore şi 23 de minute)

Timp total: 11 ore şi 43 de minute

Parcursul Carolinei Wozniacki

Turul 1: Wozniacki – Buzărnescu 6-2, 6-3 (o oră şi 11 minute)

Turul 2: Wozniacki – Fett 3-6, 6-2, 7-5 (2 ore şi 34 de minute)

Turul 3: Wozniacki – Bertens 6-4, 6-3 (o oră şi 27 de minute)

Optimi: Wozniacki – Rybarikova 6-3, 6-0 (o oră şi 4 minute)

Sferturi: Wozniacki – Carla Suarez Navarro 6-0, 6-7(3), 6-2 (2 ore şi 14 minute)

Semifinale: Wozniacki – Mertens 6-3, 7-6 (2) (o oră şi 40 de minute)

Timp total: 10 ore şi 10 minute

 

Halep – Wozniacki e meciul care îi poate aduce Simonei primul Grand Slam al carierei

HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Duelul revenirilor spectaculoase

Duelul de sâmbătă va fi unul între numărele 1 și 2 din clasamentul WTA, dar și o confruntare între două jucătoare experte în reveniri spectaculoase, cum au demonstrat de altfel în acest turneu.

Wozniacki a fost prima dintre cele două care a produs o revenire de senzație. Se întâmpla în turul doi, când toată lumea se aștepta ca aventura danezei să se încheie încă o dată prematur la un Grand Slam. După o victorie scurt în fața Mihaelei Buzărnescu în runda inaugurală, 6-2,6-3, Wozniacki a jucat în turul secund împotriva numărului 119 WTA, Jana Fett.

Croata a câștigat primul set în 34 de minute, daneza s-a impus în actul secund, iar partida a ajuns în decisiv. Fett a prins o primă jumătate incredibilă, la capătul căreia conducea cu 5-1 și servea pentru calificarea în turul trei. Croata a condus cu 40-15 și a avut două mingi de meci, ambele salvate însă de Wozniacki. A doua favorită de la Melbourne a fructificat apoi chiar prima minge de break și s-a impus în cele din urmă cu 7-5 în decisiv.

În ceea ce o privește pe Simona, liderul WTA a revenit când nimeni nu se mai aștepta, în turul trei, contra americanceni Lauren Davis, într-un meci care a durat aproape 4 ore. La 11-10 pentru Davis, Simona a salvat 3 mingi de meci și a revenit de la 0-40. Setul 3 s-a încheiat cu 15-13 pentru Halep, care s-a calificat în optimi.

Liderul WTA a arătat și în semifinala cu Angelique Kerber că stă excelent din punct de veder psihic și că nu mai renunță ușor la luptă, așa cum se mai întâlmpla în trecut. Azi, contra lui Kerber, Simona a revenit de la 5-6 şi 15-40 pe serviciul adversarei.

Simona e acum faţă în faţă cu istoria. În a treia sa finală de Grand Slam, prima la Australian Open, Halep o va întâlni pe Wozniacki, sâmbătă dimineaţă, de la 10:30. Confruntarea va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.