Simona Halep s-a calificat în finala din Thailanda, după ce a învins-o pe Johanna Konta 6-3, 6-3

Simona Halep, locul 1, a câștigat meciul cu Johanna Konta, locul 9 WTA, în semifinalele turneului demonstrativ din Thailanda, scor 6-3, 6-3. Halep va juca mâine în finală, cu învingătoarea meciului Ostapenko - Pliskova. 

23 dec. 2017, 09:05
Simona Halep s-a calificat în finala din Thailanda, după ce a învins-o pe Johanna Konta 6-3, 6-3

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-3, pe britanica Johanna Konta, locul 9 WTA, în semifinalele turneului demonstrativ de la Hua Hin (Thailanda).

Halep a abordat serios meciul cu Konta, care a părut mai relaxată. Românca a dat dovadă de concentrare, a făcut risipă de energie, a jucat cu poftă şi a lovit cu sete mingea. Doar serviciul ei a mai „scârţâit, dar numai în primul set, în care cele două jucătoare au reuşit cinci break-uri, trei pentru româncă.

Konta a fost mai rispitoare, a greşit mai mult, iar serviciul ei nu a fost la un nivel ridicat. În general, jocul Simonei Halep a arătat bine, ea îmbinând foarte bine clasica ei evoluţie defensivă cu un plus de agresivitate şi ofensivă. Jucătoarea română a reuşit multe puncte spectaculoase, aplaudate de spectatorii din tribune.

Deşi scorul a fost identic, setul I a fost mai echilibrat, durând circa 50 de minute. Halep a condus cu 2-0, dar a fost egalată, apoi cu 4-1, însă Konta s-a apropiat la un ghem. Din acel moment, românca a luat două ghemuri la rând şi a închis setul.

În partea a doua, Halep a reuşit un break la 2-2, pe care l-a păstrat până la final, impunându-se după aproximativ o oră şi jumătate.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Karolina Pliskova din Cehia, locul 4 WTA şi letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA. Finala mare şi cea pentru locul 3 vor avea loc duminică.

UPDATE: Simona Halep – Johanna Konta 6-3 si in al doilea set,1 victorie lejeră în Thailanda.

Halep – Konta 6-3, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2. Simona a închis primul set cu un punct superb

Simona Halep – Johanna Konta LIVE VIDEO DIGI SPORT 2 STREAMING ONLINE: 

De la un meci cu Johanna Konta din acest an vine și cel mai tensionat moment al colaborării dintre Simona Halep și Darren Cahill, antrenorul care în cele din urmă avea să o ducă pe primul loc în lume. Australianul a vorbit, ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport, despre episodul petrecut în primăvară, al turneul de la Miami, când jucătoarea din România a avut o replică neplăcută în timpul unei pauze de on-court coaching (VIDEO).

Simona Halep – Johanna Konta LIVE VIDEO DIGI SPORT 2 STREAMING ONLINE: Cealaltă partidă de astăzi, în care Karolina Pliskova o va întâlni pe Jelena Ostapenko, se va juca de la ora 15:00. Duminică sunt programate finala mică (ora 13:00) și finala mare (ora 16:00), de asemenea transmise ÎN DIRECT pe Digi Sport.

Vineri, în preziua acestui prim meci, Simona Halep a oferit imaginile zilei, împreună cu Jelena Ostapenko și Johanna Konta. Cele două finaliste din acest an de la Roland Garros și jucătoarea din Marea Britanie au gătit în fața unei audiențe numeroase, sub îndrumarea gazdelor thailandeze.

După World Tennis Thailand Championship, Simona Halep i-a anunțat pe organizatori că vrea să rămână acolo și să își continue pregătirea pe terenurile care sunt identice cu cele de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep va începe sezonul 2018 în China, la Shenzhen (1-7 ianuarie, în direct la Digi Sport), turneu pe care l-a câştigat în 2015.

Programul competiției:
Sâmbătă, 23 decembrie:
Ora 13:00 Simona Halep- Johanna Konta
Ora 16:00, Ostapenko- Pliskova

Duminică, 24 decembrie:
Ora 13:00 finala mică,
Ora 16:00 finala mare.